Hosszú évek óta meghatározó szerepet tölt be a honi futsal életében a Haladás VSE. A 2010-ben létrehozott szakosztály rövid idő alatt lett az ország egyik legjobb csapata. Ezt bizonyítja, hogy több bajnoki ezüst valamint bronzérmet szereztek a szombathelyiek. A klub történelmi sikerére pedig 2018 tavaszán került sor, amikor elhódították a Magyar Kupát.

Sipos Gergő fiatal kora ellenére ott volt ezeknél a mérföldköveknél. A most 21 esztendős labdarúgó korosztályos válogatott is volt, ráadásul a vasi együttes színeiben több, mint 200 mérkőzést játszott. Igaz ebben az utánpótlás, a másodosztályú valamint élvonalbeli találkozók is benne foglaltatnak. Juanra mesternek így elég mély rotációja van. S hogy mennyire elégedett eddig Sipos Gergő csapata szereplésével?

– Nem kezdtük túl jól a bajnokságot. Sajnos a Berettyóújfaluval indult a szezonunk, nem sikerült jól elkapni a fonalat. Azóta viszont nagyon jól haladunk. Egyetlen fájó pont talán a Csömör elleni pontvesztésünk volt. Annak viszont maximálisan örülünk, hogy a jó teljesítménnyel kiszolgáljuk a közönséget is. Tehát nyugodtan mondhatom, hogy elégedett vagyok a szezonban nyújtott formánkkal.

A nyáron nemcsak új játékosok érkeztek, hanem új edző is. Milyen a kapcsolat a trénerrel?

– Juan Ramon Calvo Rodriguez (Juanra – a szerk.) kiváló szakember. Érződik, hogy kapcsolata ezzel a játékkal nagyon szoros. Felkészült és nagy előnye, hogy űzte is ezt a sportot. Közvetlen stílussal próbál segíteni mindenkinek, főleg nekünk, fiataloknak. Kiváló érzékkel nyúl bele a mérkőzésbe is. Próbálja a “spanyolos” tapasztalatait is átadni, mi pedig igyekszünk mindent megtenni, amit kér és elvár tőlünk.

Milyen a kapcsolatotok a szurkolókkal?

– Folyamatos telt ház előtt játsszuk a hazai mérkőzéseinket. Ennek meg is van az eredménye. Ellenfeleink lába bizony megremeg, amikor zúg a “Hajrá Hali”! Nagyon jó érzés az is, hogy már az utcán is felismernek, megszólítanak bennünket. Éreztetik velünk, hogy szeretnek, biztatnak egy-egy mérkőzés előtt és gratulálnak, ha nyertünk. Véleményem szerint nekünk van az ország legjobb szurkolótábora.

Neked milyen céljaid vannak, amit mindenképpen szeretnél megvalósítani?

– Első és legfontosabb, hogy megnyerjük a bajnokságot. Szerintem kellően erős és felkészült keretünk van a feladathoz. Tapasztalat terén is jól állunk, így szerintem felkészültünk a szintlépéshez. Reális cél az aranyérem és reményeim szerint a kupagyőzelem is. Szeretnék minél jobb teljesítménnyel hozzájárulni a csapat sikeréhez és persze idővel a felnőtt válogatottban is bemutatkozni…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!