A tabella éllovasa látogatott Szombathelyre, amelyre rengeteg néző volt kíváncsi. A címvédő Berettyóújfalu és a második helyen álló, aranyéremre pályázó Haladás összecsapását telt ház előtt rendezték. Juanra tanítványai szerettek volna visszavágni a MVFC-nek a szezonnyitó során elszenvedett vereség miatt.

Hiába támadott a Haladás és hagyták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, az első gólt a címvédő szerezte. Egy kisebb védelmi megingást Szabó Péter használta ki, majd a 7. percben már kettővel ment a Berettyó. Időt kért Juanra mester, de a biztos védekezésből kontrázó MVFC tovább növelte előnyét Henrique megmozdulásának köszönhetően.

A játékrész közepére már a Haladás is magára talált. Ebben a periódusban a védelem és a támadósor is remek összhangban volt. Vas Ádám majd Gerencsér Antal góljaival felzárkózott a vasi alakulat. Sőt, az egyenlítéstől sem álltak messze, mégis a Berettyó mehetett nyugodtabban az öltözőbe, mert a szünet előtt Alasztics felett Nagy Imre perdített a kapuba.

A pihenőt követően ismét a MVFC játékosai örülhettek. A szurkolók buzdítását élvező szombathelyiek viszont nem adták fel a küzdelmet. Martinez találatát követően Michel Melo duplázott, amivel egyenlített is a Haladás. A vészkapus, mint lehetőség kiváló megoldást nyújtott a vasi zöld-fehér futsalosoknak.

Dróth Zoltán néhány másodperccel a vége előtt még a kapufát találta telibe. Aztán jött a feketeleves: egy labdaszerzés után Rábl lőtt Alasztics keze alatt a kapu közepébe. Bár még egy helyzetre futotta erejéből a hazaiaknak, nem sikerült pontot menteniük. A találkozót így a kevesebb helyzetet jegyző, de azokat értékesítő vendégek nyerték.

Haladás VSE – MVFC-Berettyóújfalu 5-6 (2-4)

Haladás: Alasztics – Michel Melo, Hajmási, Dróth, Martinez.
Csere: Gyimesi, Sásdi (kapusok) – Horváth P., Simic, Sipos, Gerencsér, Péter, Vas, Vidák.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Michel Melo 2, Martinez, Gerencsér, Vas illetve Henrique 2, Szabó P., Sid, Nagy I., Rábl.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!