A Sporting Kansas City játékosa erről csütörtökön az M4 Sporton nyilatkozott. Hozzátette: az Európa-bajnoki selejtezősorozat hazai mérkőzéseivel ellentétben – amelyeken sikerült legyőzni a világbajnoki ezüstérmes horvátokat, illetve az erőviszonyok alapján előrébb rangsorolt walesieket is – vendégként az eredményekkel és a markáns teljesítménnyel is adós maradt a válogatott.

“Márciusra mindenképpen át kell vinnünk a hazai mentalitásunkat, mert nagyon fontos idegenbeli meccs lesz” – utalt a pótselejtezőre Baráth. Az a pénteki sorsoláson derül ki, hogy március 26-án melyik csapattal találkozik a magyar együttes, de az már biztos, hogy idegenben kell pályára lépnie. A sorsoláson az is eldől, hogy a továbbjutó négy nappal később melyik párharc győztesével – és hol – játszik, már közvetlenül az Eb-részvételért.
Baráth kiemelte: csak a sorsolást követően foglalkozik az akkor már konkrét ellenféllel.
A keddi, cardiffi 2-0-s vereséggel kapcsolatban kiemelte: a három pont megszerzésének reményében léptek pályára Walesben, és nagyon csalódott, hogy nem sikerült megszerezni azt a győzelmet, ami továbbjutást ért volna.

“Már kétszer visszanéztem a mérkőzést, és nagyon nem tetszettek a fordulópontok, hiszen a legrosszabb pillanatokban kaptuk a gólokat. A walesiek nem csapatként győztek, hanem azzal, hogy olyan kvalitású nyerő embereik vannak, akik képesek eldönteni egy ilyen fontos mérkőzést. Megpróbáltuk csapatként felvenni velük a harcot, de nem sikerült. Ebből viszont nem kell nagy következtetéseket levonni” – mondta.

A június 12. és július 12. között sorra kerülő, részben budapesti rendezésű kontinenstorna 24 csapatos mezőnyéből egyelőre húsz válogatott ismert. A további négy résztvevő a márciusi pótselejtezőről jut ki. Utóbbi sorsolását pénteken Nyonban tartják, az Európa-bajnokság csoportbeosztását pedig jövő szombaton, Bukarestben készítik el.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!