Kiváló formában kezdte a FIBA Europe Cup csoportkörének ötödik mérkőzését az Egis Körmend. A találkozónak úgy futott neki a vasi alakulat, hogy amennyiben nyer továbbjut a kvartettből. Ennek megfelelően nekiesett ellenfelének a Rába-parti alakulat és meg is lett az eredménye. gyorsan 10 pontos előnyre tettek szert, igaz ekkor a lengyelek még kozmetikáztak az eredményen.

A védekezés mellett a támadójátékkal is meglepték a Legia gárdáját. Leginkább Turner-Varnado-Edwards trió volt tarthatatlan a hazaiak számára, akik az első félidőben 35 pontot vállaltak a 40 egységből. Ekkor még lőtávolon belül tudott maradni a lengyel alakulat, azonban a továbbjutásukhoz sokkal jobb játékra volt szükség.

Ebből viszont nem valósulhatott meg semmi, mert a Körmend nagyon bekezdett a szünet után is. Ekkor leginkább a védekezésben alkotott nagyot a vasi együttes, így három negyedet követően már biztossá vált a Körmend továbbjutása. Egyedül az volt a kérdés mennyinél fejezik be a csapatok a pontgyártást.

A záró felvonást is a vasi kosarasok kezdték jobban. Németh Ákos vezetésével egy 8-0-ás rohamot repesztettek. Matthias Zollner csapata így teljesen megérdemelten nyerték meg a párharcot és vívták ki a továbbjutást. A végső helyezések majd az utolsó fordulóban derülnek ki, amikor a Bakken Bears a Legiával, a Körmend pedig a Kataja ellen mérkőzik.

Legia Varsó – Egis Körmend 68-78 (18-24, 18-16, 10-21, 22-17)

Körmend: Turner 15/3, Edwards 23/15, Oroszi -, Varnado 11/3, Taylor 12.
Csere: Ferencz 9/9, Németh 5/3, Kastrati 3/3, Durázi -, Kiss -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!