Nem volt könnyű helyzetben az Egis Körmend, hiszen három fronton kell helyt állniuk. Ráadásul a szerda esti FIBA Europe Cup forduló másnapján már az Alpok Adria Kupában is bizonyítania kellett a vasi piros-feketéknek. Nehezítette a feladatot, hogy Patai Benjamin által írányított, fiatalokra épült keret fele még előző este Lengyelországban lépett pályára.

A csoport veretlen listavezetőjének otthonában azonban nem jött zavarba a vasi különítmény. Mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a Vienna csapatának. Durázi és Kozma pontjaival lőtávolon belül sikerült maradnia a Körmendnek. Ekkor még úgy tűnt, hogy akár meglepetést is okozhatnak a vendég kosarasok.

A folytatásban viszont elvesztette a fonalat a vasi együttes. A védekezésben nem találta a ritmust Patai Benjamin csapata, ráadásul támadásban is döcögött a szekér. Jól összegzi az első félidőt, hogy 11 triplakísérletből egyet sem tudtak bedobni a vendégek. Ellenben Stazic-csal és Shoutvinnal, akik rendületlenül szórták a trojkákat.

A szünet után tovább nőtt a felek közti különbség. Ekkor már minden csapatrészben dominált az osztrák együttes és döntötte el a mérkőzést. Az utolsó negyedet megnyerte a Körmend, de ez is csak az eredmény kozmetikázásához volt elegendő. Győzelmével továbbra is listavezető a bécsi alakulat és féllábbal tovább lépett már a csoportból.

BC Hallmann Vienna – Egis Körmend 110-74 (25-18, 34-18, 27-13, 24-25)

Körmend: Németh 15 Á., Takács 7/3, Oroszi 2, Durázi 12, Balogh 5/3.
Csere: Martinez 11/3, Kozma 8, Kelechi 8, Érsek 6/6, Kiss B. -, Kiss M. -, Habel -.
Vezetőedző: Patai Benjamin

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!