Nagyon rosszul kezdték a csapatok a mérkőzést, hiszen hosszú perceken keresztül alig találtak be a felek. Még a legtisztább dobóhelyzeteket is rendre elrontották a játékosok. A Jászberény tért előbb magához és a palánk alól szorgoskodták össze előnyüket. Próbáltak a hazaiak felzárkózni, azonban ekkor még jól működött a vendégek védelme.

Ezután viszont a Körmend kapta el a fonalat. Edwards és Taylor mellett Durázi is belelendült és számolatlanul gyűjtögették a pontokat. A hatékony támadójáték mellett a védekezéssel sem volt gondja a vasi alakulatnak. A második negyedben összesen 3 pontot engedélyezett ellenfelének a piros-feketéknek. A találkozó így lényegében 20 perc alatt eldőlt.

A fordulás után sem változott a játék képe. Bár a vendégek igyekeztek megnehezíteni a Körmend dolgát, azonban a hazaiaknál mindig akadt valaki, aki betalált. Ennek eredményeként közel harminc pontos előnyre tett szert Matthias Zollner együttese. A záró negyed előtt már csak egyetlen kérdés volt: vajon hány ponttal múlja felül ellenfelét a Körmend?!

Az utolsó felvonásra 66-37-ről futottak neki a csapatok. A hazaiak trénere igyekezett minden játékosának lehetőséget adni, akik meg is hálálták a bizalmat. Oroszi kivételével minden játékos betalált, hozzájárulva az elsöprő sikerhez. A döcögősen indult találkozót végül rendkívül magabiztosan nyerte meg az Egis Körmend.

Egis Körmend – Jászberényi KSE 87-53 (10-17, 32-3, 24-17, 21-16)

Körmend: Turner 13, Edwards 18/3, Oroszi -, Varnado 10/6, Taylor 13.
Csere: Durázi 11/3, Martinez 5/3, Ferencz 5, Takács K. 4, Kozma 3/3, Németh Á. 3, Kastrati 2.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!