A 2019-es esztendő utolsó nagyobb versenyére kerül sor Törökországban. November 23. és December 1. között Antalyában rendezik a WAKO kick-box világszövetség Point-fighting, Kick-light, Full-contact és Formagyakorlat Világbajnokságát. A megmérettetésen a kick-light válogatott tagjaként részt vesz a Controll SE újdonsült világbajnoki ezüstérmese Szmolek Emánuel 84 kg-ban illetve klubedzője és a kick-light szakág vezetője Dancsó Zoltán.

A török üdülővárosban 66 nemzet 702 sportolója küldte el nevezését, így csak a legjobbak érkeznek a seregszemlére. A két vasi versenyző egyébként előtte még részt vett a válogatott tagjaként a dunavarsányi edzőtáborban. Ezt követően keltek útra a világbajnokság helyszínére. A vb valószínűleg az utolsó a tervek szerint, amit bontva két időpontban, két helyszínen rendeznek meg.

A jövőben egyetlen nagy monstre verseny dönt majd a tervek szerint az EB, VB érmekről. November 23-án és 24-én érkeznek a csapatok, s mérlegelnek. November 25-én hétfőn tartják a versenybírók eligazítását, az ország vezetőinek a fogadását és a sok mindent eldöntő sorsolást. November 26-án kedden 10.00 -11.00 között rendezik meg a megnyitó ünnepségeket.

A török szövetséget a látványra való kiemelt törekvés jellemzi, így biztosan most is szép ceremónia várható. A megnyitó után elkezdődnek a küzdelmi versenyek selejtezői. November 29-én befejeződnek a selejtezők, és még aznap sor kerül a döntők egy részére illetve másnap 30-án a döntők másik részével és a Sayonara party-val zárul a törökországi világbajnokság.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!