Kellemes, labdarúgásra alkalmas időjárás fogadta a csapatokat. A női élvonalbeli bajnokság, a JET-SOL liga 11. fordulójában az ETO FC Győr együttese látogatott a vasi megyeszékhelyre. Két, formán kívül lévő alakulat vívott ádáz harcot. Mindkét csapat vereséggel érkezett az előző körből és nagyon fogadkoztak, hogy ezúttal győztesen hagyják el a pályát.

Ez a hazaiaknak sikerült jobban, akik a kezdést követően esett neki ellenfelének. Az eredményre sem kellett sokat várni. A hetedik perc végén Szakonyi szögletére kiváló ütemben érkezett Tálosi Szabina és 10 méterről védhetetlenül fejelt a kapu sarkába. Ezután kiegyenlítetté vált a játék. Bár mindkét csapat próbált helyzeteket kialakítani, ez nem igazán sikerült.

A szombathelyiek a biztos védekezésre és labdatartásra helyezték a hangsúlyt, míg a vendégek nem tudták feltörni a vasi reteszt az első félidőben. A fordulás után viszont azonnal megváltozott a helyzet. Szinte lemásolták a győri lányok Tálosiék találatát. Az 53. percben egy jobb oldali szögletet követően Bódai fejjel vette be Bíró kapuját.

A bekapott gól felpaprikázta a Viktória FC alakulatát és támadólag léptek fel. Ekkor már a vendégek megelégedtek volna az egy ponttal, így foggal-körömmel védekeztek. A megbízott edző Catalin Azoitei több cserejátékost is bevetett, akik jól szálltak be a találkozóba. A kitartásnak és a fokozódó nyomásnak aztán meg is lett az eredménye.

A 86. perc elején Szakonyi kapott egy szép átadást, a játékos pedig végigvitte a jobb szélen a játékszert, majd középre adott. Öreg csapott le a labdára és hat méterről beállította a 2-1-es végeredményt. Sikerével továbbra is őrzi két pontos előnyét és negyedik helyét a szombathelyi együttes az ASTRA-ALEF HFC-vel szemben.

Haladás-Viktória FC – ETO FC Győr 2-1 (1-0)

Viktória: Bíró – Balogh, Tálosi, Horti, Kiss Zs. – Tóth A. (Siklér 66′), Rácz – Szakonyi Fördős (Kovács V. 70′), Öreg – Manhart
Megbízott edző: Catalin Azoitei

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!