Hosszú idő, mintegy 44 év után van ismét élvonalbeli női kézilabda csapata Szombathelynek. A gárda kialakítását követően komoly munkába kezdett a keret és az eredmény nem maradt el, hiszen jelenleg is biztos bennmaradást jelentő helyen áll a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese. A feladat pedig nem egyszerű…

A tehetséges vasi fiatalokra épülő keretet minőségi, az élvonalat valamint a nemzetközi hadszínteret is megjárt kézilabdázókkal kellett megerősíteni. Mayer Szabina is az egyike a nyáron érkezőknek, azonban a beállós rendkívül optimista a jövőt illetően. Egy fotózáson találkoztunk és beszélgettünk a játékossal.

Milyen érzés, hogy az SZKKA mezét öltheted magadra hétről-hétre?

– Nagyon megtisztelő és felemelő érzés. Boldog vagyok, hogy itt játszhatok és örülök, hogy 44 év után ismét van elsőosztályú csapata Szombathelynek. Ebből rengeteget profitálhat a város, a klub és természetesen mi magunk, játékosok is. Persze nagyon nehéz is a feladat, de úgy érzem, hogy sikerül megvalósítani mindazt, amit elterveztünk.

A szurkolókkal milyen a kapcsolatotok?

– Szerencsések vagyunk, mert az ország egyik legjobb tábora a miénk. Maximálisan elégedettek lehetünk, hiszen nemcsak katlant varázsolnak a riválisok számára a hazai derbiken, hanem idegenbe is rendszerint elkísérnek minket. Jó érzés látni, érezni őket a pályáról, értük megéri mozgósítani minden energiát. Mondhatjuk úgy is, hogy a szurkolóink a titkos fegyverünk, velük eggyel többen vagyunk a pályán.

Milyennek találod a csapat eddigi szereplését?

– Egy játékos nem lehet elégedett, hiszen mindig van mit javítani, van miben fejlődni. Ennek megfelelően kicsit hullámzó a játékunk, de ez is egy jó mérce számunkra. Kiváló játékosok vannak Szombathelyen, keményen és sokat dolgozunk, ennek pedig meg lesz az eredménye. Hiszek benne!

A nyáron több játékos is érkezett az SZKKA-hoz. Sikerült beilleszkednetek?

– Természetesen, egy nagyon jó közösségbe érkeztünk, gyorsan megtaláltuk a közös hangot a lányokkal, ez pedig nagy segítség volt a munka során. Összességében szerintem összeállt a csapatunk, persze a hibákat még javítanunk kell és lépésről-lépésre haladunk. A nyáron meghatározott célokat szerintem sikerül elérnünk.

Neked személy szerint hogy tetszik Szombathely?

– Minden szempontból elégedett vagyok. A csapatunk jól, eredményesen dolgozok és szerepel a bajnokságban. Jól eső érzés volt, amikor Pődör Zoltán ügyvezető megkért, hogy külön dolgozzak a beállósokkal. Ezzel is éreztetve, hogy hosszabb távon számítanak rám. Tetszik az edzés, amiken részt vehetek és a csarnokon kívül élet is kiváló. Sikerült a férjemmel belaknunk a várost és mint egy második otthonunkra, úgy tekintünk a vasi megyeszékhelyre.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!