Ígéretes helyzetből várhatja az Egis Körmend az utolsó Fiba Europe Cup csoportmérkőzését. Az eddig lejátszott öt találkozójából négyet megnyerő Rába-parti kosarasok zárásként a kvartett sereghajtójához, a Kataja csapatához látogatnak csütörtök este. Az összecsapás kimenetele pedig akár a csoport végső sorrendjét is befolyásolhatja.

A Körmend és a finn együttes a 3. fordulóban találkozott, akkor a vasi csapat örülhetett, hiszen kiegyensúlyozott játékkal múlta felül riválisát 81-75 arányban. Hasonló eredménnyel minden bizonnyal a játékosok és a szurkolók is kiegyeznének, ez pedig a g-jelű csoportban első helyet is érhet Matthias Zollner csapatának.

Érdekesség, hogy az elsőségért az a Bakken Bears van versenyben, amellyel ugyanolyan mutatóval állnak (4 győzelem-1 vereség). Ráadásul a dánok ugyanúgy 6 ponttal nyertek Körmenden, mint a piros-feketék idegenben. Így amennyiben a Bakken Bears megnyeri a mérkőzését a Legia Warszawa ellen, akkor a kosárarány dönt. Jelenleg ebben a Körmend áll jobban. (A vasi együttes +30, míg a dánok +23 mutatóval rendelkeznek.)

Kataja – Egis Körmend
2019. november 27. – 18:00

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!