Karácsony közeledtével mindenki fél szemmel az ünnepeket várja, a másikkal pedig valami egyedi meglepetést keres a szeretteinek. Idén viszont bővült a repertoár, hiszen a úton-útfélen minden beszélgetésnél felmerül a Borostyánkő Áruház előtt felállított Óriáskerék, amely 50 méter magasba viszi fel a város panorámájában gyönyörködni kívánó érdeklődőket.

A hivatalos és kötelező biztonsági ellenőrzéseket követően a dr. Nemény András polgármester ünnepélyes keretek között nyitotta meg az Adventi vásárt, amely hosszú év óta szinte védjegyévé vált a vasi megyeszékhelynek. A sajtóbejárás fontosabb állomása volt még az Óriáskerék, amelyet este 18:30-tól indított el a polgármester és természetesen nem maradhatott el a rászoruló gyerekek számára felajánlott jegyek átadása sem.

Az ünnepi ceremóniát végül a Mokka Tribute Band koncertje zárta és egyben nyitotta meg az Adventi időszakot. Szombathely Fő terén ugyanis minden héten több sztárvendég is érkezik, akik koncertjükkel, jelenlétükkel emelik majd a vásár hangulatát. Azonban az új színfoltot jelentő Óriáskerék a sportolókat is megbabonázta.

Gyürüs Barbara a Haladás VSE súlyemelője biztosan az első között fogja kipróbálni: – Nagyon tetszik az Óriáskerék, mivel ilyen még nem volt Szombathelyen, kíváncsian várom milyen lesz. Abaráti társasággal szeretném már a hétvégén kipróbálni. Mindenképpen terveztünk az Adventi vásárba kimenni, de mikor megtudtuk, hogy egy óriáskerék is lesz, akkor már biztossá vált, hogy az elsődleges célpontunk lesz a barátokkal.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!