A másodosztályba frissen feljutott Haladás VSE II. rendkívül eredményesen szerepelt az eddig lejátszott 9 mérkőzésén. Ennek köszönhetően az előkelő helyen álltak a bajnokság során, jelenleg is a dobogós pozíciókért vannak nagy versenyfutásban. Ez a teljesítmény annak fényében is dicséretes, hogy a csapat gerincét fiatal, utánpótláskurú játékosok alkotják.

Azonnal egymásnak esett a két csapat a kezdést jelző sípszót követően. Az első komolyabb helyzetét azonnal értékesítette is a Haladás. Németh Zoltán talált a kapuba egy tetszetős támadás végén, azonban szinte postafordultával jött a válasz. A 4. percben Mógor válaszolt és ez a gól a vendégeknek jött jól, mert sokat nem kellett várni az újabb találatra.

Három minutummal később Zobák már a vezetést is megszerezte a győri együttes. A nagy adok-kapok után visszavettek a csapatok a rohanásból. A tudatos labdatartás és a biztos védekezésből indított támadások jellemezték a szombathelyiek játékát. Bár Németh Zoltán duplájával egalizált a Hali, sok apró hibát vétettek a hazaiak, így a fordításra várni kellett még.

Jót tett a pihenő a vasi együttesnek, mert sokkal összeszedettebb és pontosabb volt a szünet után. Ennek meg is lett az eredménye és három perc alatt kétszer is beköszöntek Pintér kapujába. Először Szakasics, majd Nagy Kevin növelte a szombathelyi előnyt. Ez lépéskényszerbe hozta a győri együttest, a kitámadó vendég védők között Németh Gábor is betalált, ezzel 5-2-re módosította az állást.

A biztos vezetés tudatában már átadta a kezdeményezés lehetőséget a Haladás. Hiába azonban a lehetőség, a vendégek nem tudtak élni ezzel és csak kósza támadásokat tudtak vezetni. Újabb gól viszont már nem született a találkozón, így megérdemelt vasi siker született. Ennek eredményeként a Haladás II. a másodosztály nyugati csoportjának 3. helyén áll.

Haladás VSE II. – SZC Futsal Club 5-2 (2-2)

Haladás: Homlok – Szakasics, Németh G., Németh K., Kajáry.
Csere: Horváth B., Nagy K., Gyenese, Németh B., Gerencsér.
Technikai vezető: Vidák Balázs

Gólszerző: Németh Z. 2, Szakasics, Nagy K., Németh G. illetve Mógor, Zobák.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!