Az eredeti 12 fős keretből 4 játékos is sérülés miatt nem állhatott Leiszt Máté vezetőedző rendelkezésére, így mindenképpen csak a tisztes helytállásban reménykedhettek a szombathelyiek Nyíregyházán. Az extraliga 8. fordulójában a nyírségiek otthonába látogatott a Hungast Haladás és a vasi mester ígérete szerint több lehetőséget kaptak a fiatalok.

Már a kezdőcsapat összeállításán is látható volt, hogy a fenti állítását komolyan gondolta Leiszt Máté. Gyorsan meglépett a Nyíregyháza már a szett elején. Jött is a vendég időkérés 8-4-es állásnál, de néhány perccel később ismét magához kérte játékosait. A hazaiak sokkal hatékonyabban játszottak, ezzel gyorsan vezetéshez jutottak (25-10).

A folytatásban már bátrabban játszottak a szombathelyiek. Császár ütéseivel jól tartotta a lépést a Haladás. A hazaiak mestere cserével, majd időkéréssel tett rendet játékosai fejében. Ez használt, mert a nyírségi alakulat a szett közepén fordítottak és nagyobb előnyre is szert tudtak tenni. Ezt pedig remekül őrizték a játszma végéig (25-15).

Az utolsó felvonást is a vendégek kezdték jobban. Csóka remek érzékkel játszott a feladó pozícióban és ekkor már Pickering valamint Péteri is rendkívül hasznosan játszott. A hosszabb kispadnak valamint a nagyobb rutinnak köszönhetően a véghajrát a Nyíregyháza bírta idegekkel, így bő egy óra alatt rövidre zárták a találkozót (25-19).

FATUM-Nyíregyháza – Hungast Haladás 3-0 (10, 15, 19)

Haladás: Csóka, Császár, Vacsi, Péteri, Wallner, Pickering
Libero: Lojen, Zoltán
Csere: Szendrői
Vezetőedző: Leiszt Máté

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!