– Véget ért számomra az SCL könnyű súlyú világbajnokság, a 25 fős mezőnyben a 19. helyet szereztem meg 40 ponttal, így nem jutottam a 12 fős vasárnapi fináléba – tájékoztatta weboldalunkat az indiai Calcuttában versenyző szombathelyi erősember, Gadó András.

Gadó Andrástól azt is megtudtuk, hogy a nagy létszámú versenyek átka most rányomta a bélyegét a végső sorrend kialakulására. A második versenyszám után a 6. helyen állt András és a mumus számnak mondható 260 kg-os keretcipelés sajnos nem úgy sikerült, ahogy kellett volna és a mezőny végén, a 22. helyen végzett ebben a műfajban. Ez kevés ponttal járt a végig kiélezett, körbeverésektől sem mentes versenyen.

  1. versenyszám: felhúzás maxra – 300 kg, 12.hely,
  2. szám: oldalt tartás – 4. hely,
  3. szám: 260 kg keretcipelés – 22.hely.

4.szám : lengősúly cipelés 320 kg – 17.hely.

– Bevállaltam ezt a világbajnokságot, minden erőmmel felkészültem rá és a szoros csaták során kiegyensúlyozott küzdelmeket vívtunk versenyzőtársaimmal. Boldog vagyok, hiszen olyan ellenfeleket vertem most meg egyes versenyszámok alkalmával, akikhez képest eddig ,,sehol” nem voltam – tette hozzá a szombathelyi erősember, akit arra is megkértünk, hogy az idei évadot is értékelje.

– Erre az évre befejeződött számomra a erősember versenyek sora, azt gondolom van bennem hiányérzet, mert a döntőbe kerülésért jöttem Indiába, ami most sajnos nem lett meg, de az évet és a fejlődést nézve nem vagyok elégedetlen, hiszen voltam egy open kategóriás országos bajnokság finisében, rendeztem egy színvonalas könnyű súlyú csapat világbajnokságot, ami a mostani viszonyokhoz hasonlítva, összevetve azt mondhatom veri az itteni rendezést. Ott egy 6. helyet sikerült szereznünk, létrehoztunk egy új, hivatalos magyar erősember szervezetet – összegezte a 2019-es szezont Gadó András.

Az éves szurkolást, a támogatást ezúton – rajtunk keresztül – is megköszöni Gadó András, akinek most pihenő, illetve a következő év megtervezése következik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!