Világ körüli utazásunk újabb állomásához nem kell elhagynunk az öreg kontinenst. Ezúttal Bulgária nyugati vidékére látogatunk, ahol egy csendes, eldugott kis település nevezetessége éppen egy labdarúgó pálya. A természeti adottságoknak köszönhetően rengetegen keresik fel ezt a falut és persze a hozzá szervesen kapcsolódó “arénát” is.

Bulgária nyugati szélén található Svoge település, ahol az FC Sportist Svoge igazi hitvallás a itt élőknek. Néhány kilométerre északra igazi edzőtábor hangulatot idézi meg Bov falucska stadionja, ahová rendszeresen érkeznek turisták. Nem is csoda, hiszen a településen sok látnivaló nincs és a legfrissebb adatok szerint 101 fő él itt.

Ennek ellenére nagy hagyománya van a labdarúgásnak és a környékbeli településekről is rendszerint átjárnak egy békés labdarúgó mérkőzésre. Ha már saját csapata nincs a falunak (erről hivatalos információt nem találtunk), akkor a nagyobb csapatoknak nyújthat imponzáns lehetőséget a felkészülésre vagy kiránduló csoportoknak egy látványos kikapcsolódást.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!