A bajnoki tabella harmadik helyezettje, a Diósgyőr fogadta vasárnap délután a Haladás-Viktória csapatát, amely a negyedik pozícióban áll. Bár a két együttes között egy hely volt a forduló előtt, jóval előrébb jár a DVTK, amely a listavezetőt ostromolta és mint kiderült, ezen a játéknapon a borsodiak voltak a legnagyobb nyerők.

A légiósokkal teletűzdelt Diósgyőr kezdte jól a találkozót, bár mezőnyben sokat gyűrték egymást a felek, gól a hazaiaknak sikerült szerezni. A 26. percben Hanna Marie Barker talált a kapuba. A vasi együttes igyekezete ellenére sem tudott válaszolni a bekapott gólra, így 45 percnyi játék után a DVTK állt nyerésre.

A szünet után ismét a hazaiak akarata érvényesült inkább. Ezt góllal koronázták meg a 62. percben, amikor ismér Barker vette be Bíró kapuját. Ezt követően viszont magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Viktória és szép helyzeteket dolgoztak ki. A 71. percben meg is lett az eredménye, hiszen Rácz Zsófia is feliratkozott a góllövő listára.

A DVTK foggal-körömmel védte minimális előnyét, de hiába, mert Néhány perccel a rendes játékidő letelte előtt Heike Manhart egalizált. Hogy ne legyen örömre oka a vasi alakulatnak, akkor Diósgyőr légiósa, Sandu kezeskedett, aki a 92. percben, a lefújás előtti pillanatokban lőtt gólt és állította be a 3-1 arányú végeredményt.

A 12 fordulót követően a körbeveréseknek köszönhetően jelenleg az első három helyen álló FTC, MTK és DVTK pontazonossággal állnak az élen, csak a különbség dönt helyen pillanatban a helyezésekről. A Viktória a veresége ellenére is maradt a 4. pozícióban, azonban a dobogó már elég messze, 10 pontnyira van, míg az ötödik ASTRA csak 2 egységgel gyűjtött kevesebbet.

DVTK – Haladás-Viktória FC 3-2 (1-0)

Viktória: Bíró – Balogh, Tálosi, Horti, Kiss Zs. – Kovács V. (Tóth A. 58′), Rácz – Szakonyi, Manhart, Öreg+ – Siklér (Sitku 86′).

Góllövők: Barker 2, Sandu illetve Rácz, Manhart

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!