A Vas Megyei I. osztály 6. fordulójából elhalasztott mérkőzését pótolta egymás ellen a Vasvár és a Rábapaty gárdája a hétvége során, mi pedig nem csak a mérkőzésről számolunk be, hanem egy kicsit górcső alá is vesszük a két együttes őszi szezonját.

A vasváriak az elmúlt szezonok során bizonyították, hogy bárkire veszélyesek tudnak lenni, főleg hazai pályán, ám ez az őszi szezon kissé máshogy sikerült számukra, mint azt valószínűleg eltervezték. A patyiak ezzel szemben sokkal ígéretesebben szerepeltek az ősz során, az utolsó 4 fordulóban viszont három vereséget is beszedtek, ennek köszönhetően nem sokkal előzték meg a tabellán aktuális vendéglátójukat. Egy esetleges győzelemmel azonban a 6. helyig repülhetett előre a gárda.

Ennek megfelelően is indult a találkozó, a patyiak kezdtek jobban, és már az első negyedóra végén vezetést szereztek. Ezután aztán sokáig semmi említésre méltó esemény nem történt a találkozón, lehetőségek ugyan mindkét kapu előtt kialakultak, de gól nem született.

A második játékrész közepén aztán újabb gólt szerzett a vendég alakulat, amellyel végleg megtört a vasvári együttes, a patyiak pedig ezt kihasználva az utolsó 10 percben újabb három alkalommal a kapuba találtak, ezzel 5:0-ra nyerték meg az összecsapást.

A vasváriak fiatal kerete sok olyan mérkőzésen maradt pont nélkül, amelyből többet is kihozhattak volna, ám a szerencse nem az ő oldalukra állt. Tavasszal muszáj lesz sokkal eredményesebben játszaniuk, ha nem szeretnének a kiesőzónába csúszni, amelytől jelenleg 5 pont választja el őket.

A Rábapaty ezzel a győzelmével feljött a 6. helyre, egy ponttal lemaradva a Szarvaskend és a Répcelak mögött.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!