Nyeretlen volt a körmendi fiatalokból álló csapat az Alpok Adria Kupában. Az első három találkozót mind idegenben vívták a Rába-parti kosarasok, ezúttal viszont hazai környezetben léptek pályára és többen reményüknek adtak hangot, hogy sikerülhet megszerezni az első győzelmüket. Ez egy kiváló mérkőzésen sikerült is.

Bár jól kezdte a Körmend a találkozót, hamar fordított a Sencur. A tiszta dobóhelyzetekig játszott akciókból gyorsan meglépett a szlovén együttes. Leginkább a palánk alatt élt jól Brkic, de irányító poszton remekül osztogatott Ivkovic is. A játékrész hajrájára aztán összekapta magát a házigazda és tíz ponton belül tudott maradni.

A szlovén fiatalok ezután is jól tartották magukat, ekkor viszont már Martinez valamint Kozma is betaláltak kintről, megkezdve ezzel a felzárkózást. Jött is a vendég időkérés, azonban hiába, mert először egalizált, majd a vezetést is átvette a Körmend. A hajrában viszont rossz döntéseket hoztak a vasi kosarasok, így minimális előnnyel állt jobban a szünetben a Sencur.

Idegesen folytatódott a találkozó, mindkét csapat nagyon szerette volna megnyerni a mérkőzést. Ennek megfelelően nehezen találtak be a csapatok, mégis ez az állóharc inkább a Körmendnek feküdt. A játékrész végére aztán a vezetést is átvette a Rába-parti együttes, így jobb pozícióból futhatott neki a záró felvonásnak.

A negyedik negyedben még kevesebb pont született, ekkor már az idegek harca dúlt. A vendégek részéről Brkic és Markovic próbálta hátára venni csapatát, de hiába. Hazai oldalon Németh és Takács extra pontjaival nemcsak őrizni tudta előnyét a vasi alakulat, hanem növelni is. Ezzel pedig megszerezték a körmendi fiatalok az első győzelmet.

Egis Körmend – KK Sencur 85-79 (18-26, 28-21, 21-18, 18-14)

Körmend: Martinez 11/3, Németh 21/9, Oroszi 3/3, Balogh 7, Takács 25/18.
Csere: Kozma 9/6, Kelechi 7, Érsek 2, Kiss M. -.
Vezetőedző: Patai Benjamin

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!