A tabellán elfoglalt helyezések sosem számítanak egy szomszédvári rangadón. Tudták ezt a körmendi kosarasok is a zalai derbi előtt. Matthias Zollner együttese a bajnoki mérkőzéseket figyelembe véve otthonától távol játszva eléggé sebezhető. A Pécs és a Kecskemét is megtréfálta már őket az alapszakasz során.

Tudta ezt a ZTE is, így gyorsan bekezdtek a találkozón. Igaz Oroszi triplájával még a vendégek vezettek, azonban a házigazda egy 12-0-ás rohammal könnyedén meglépett. Hiába kért időt a vendégek mestere Agafonov tarthatatlan volt a találkozón. A negyed végére aztán Edwards is elkapta a fonalat, így minimálisra csökkent a vasi együttes hátránya.

A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor Williams gondolt egy merészet és vette hátára a zalai alakulatot. A légiós még egy látványos zsákolást is bemutatott, de hiába, mert Ferencz vezérletével ismét visszajött a meccsbe a Körmend. Ráadásul Taylor duplájával a vendégek álltak jobban a szünetben.

Szabó pontjaival újult erőre kapott a Zalaegerszeg a térfélcserét követően. Bár a vasi alakulat igyekezett felzárkózni, ezúttal is volt egy rövidzárlat, amely végzetesnek bizonyult. Johnson vezérletével jött egy ZTE 7-0-ás roham és a záró játékrész előtt -12 pont állt a vendégek szempontjából az eredményjelzőn.

Nagy hajrázásba kezdett a Körmend, de hiába. A zalai együttes jól védekezett és mindig akadt, aki a kritikus pillanatokban betalált. Taylor kosaránál már csak 5 pont volt a különbség a felek között, de a jól működő hazai gépezet már nem hibázott a hátralévő időben. Egy fordulatokban gazdag találkozót sikerült megnyernie a kék-fehér együttesnek.

Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend 82-76 (23-21, 17-20, 25-12, 17-23)

Körmend: Turner 12/3, Edwards 20/6, Oroszi 3/3, Ferencz 9/6, Taylor 17.
Csere: Kastrati 9/3, Varnado 4/3, Durázi 2, Németh -, Takács -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!