Hosszabb szünet után folytatódott a bajnokság a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasainak számára. A Mikulás napján megrendezett találkozó legnagyobb kérdése az volt, hogy vajon melyik csapat nyeri a rangadót? Amelyik győztesen hagyja el a pályát, az az alakulat felzárkózik az élmezőnyhöz a női amatőr NB I. zöld csoportjában.

Püspöki duplája adta meg a találkozó alaphangját, azonban a szombathelyiek nem tudtak meglépni. Sőt, Donkó tripláinak köszönhetően még a Szolnok is vezetett. A negyed második felére viszont rendezte sorait a SzoESE és Szabó-Haklits Zsuzsa irányításával előbb egy 6-0-ás, majd egy 8-0-ás rohammal fordított illetve növelte előnyét a hazai csapat.

Nagy rohanással folytatták a találkozót a második negyedben. Az idegesség számlájára írható, hogy nagyon pontatlanul céloztak a felek, de ebből az adok-kapokból a vasi lányok jöttek ki jobban. Balogh és Plózer is elkapta a fonalat, így hiába próbált felzárkózni a vendég alakulat, erre nem hagyott lehetőséget a házigazda.

A szünet után sem változott sokat a játék képe. Keményen védekeztek a csapatok, így ritkán jutottak tiszta dobóhelyzetbe. Hogy a szolnoki kosarasok ne kapjanak vérszemet, arról Jakubovics Dóra kezeskedett, aki a szombathelyi együttes legeredményesebb játékosa volt ezen a derbin. A záró felvonást magabiztos előnnyel várta a SzoESE.

Bár akadtak próbálkozások vendég részről az utolsó etapban is, Baczukon kívül nem volt kellő átütőerő a szolnoki csapatban, miközben hazai oldalon minden játékos hozzátette a magáét a végső sikerhez. Szabó László vezetőedző így minden játékosának lehetőséget adhatott és új figurákat is gyakorolhattak a későbbi találkozókra.

SzoESE – Szolnoki MÁV SE 68-54 (24-13, 14-10, 13-12, 17-19)

SzoESE: Jakubovics 18/3, Balogh 8, Püspöki 14, Szabó-Haklits 7/3, Molnár 3.
Csere: Plózer 7, Mezősi 6, Sándor 3, Soós 2, Koltay -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!