Szombathelyen a hétvégén megkezdődött hivatalosan is a jégszezon. A Műjégpálya immár 33. alkalommal nyitotta szélesre kapuit a csúszás szerelmesei előtt és természetesen nem maradhatnak el azok a játékos feladatok, vetélkedők és versenyek, amelyeket a korábbi években is megtapasztalhattunk nézőként és résztvevőkként is.

A SZOVA Zrt. valamint a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség kétnapos rendezvénnyel várta a Mikulást és a gyerekeket, akik szép számmal meg is jelentek. A szombati munkanap kicsit befolyásolta a résztvevők számát, azonban a hét utolsó napján valósággal megszállták a pályát a fiatalok, akik eldönthették, hogy melyik Mikulás a legtrendibb a 2019-es évben.

– Nagy kedvencük a gyerekeknek a Színes Mikulás rendezvény, amely már 17 éve töretlen népszerűségnek örvend. Tavaly a rózsaszín öltözékűt választották a legszebbnek, így nem mehet senki sem biztosra. A játékos feladatok előtt pedig Magyarországon egyedülálló módon közös bemelegítésre kerül sor, ezzel is segítve a korcsolyasport megszeretését – árulta el Varga Jenő főszervező.

A vetélkedők szinte egymást fogják érni, hiszen a tervek szerint minden hétvégén győzteseket fognak hirdetni a különböző versenyeken. Azonban az idei szezonban akad 3 olyan kiemelt rendezvény, amelyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a szervezők, amelyek az Emberi Erőforrások Minisztériumának segítségével valósul meg.

A hétvégi Színes Mikulás rendezvény mellett az Évzáró Jéggála is nagy figyelemnek örvend és ezek a programok rendre telt házzal zajlanak. (Így volt ez a vasárnap is – a szerk.) Ezen kívül a Zalai Szabadidősport Szövetséggel karöltve valósul meg majd egy Európai Uniós Széchenyi 2020-as program is, amelyre február 16-án kerül majd sor.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!