Minden szempontból különleges nap vár szerdán az Egis Körmend együttesére. A magyar bajnokság legutóbbi fordulójában a Zalaegerszeg otthánban szenvedtek vereséget a Rába-parti kosarasok. Ezúttal viszont Körmenden bizonyíthatnak, ráadásul kapásból két fronton tehetik, hiszen az Alpok Adria Kupa mellett a Fiba Europe Cup második csoportkörének meccsét is ekkor rendezik.

A sors furcsa fintora, hogy ráadásul mindkét derbit a Rába-parti településen rendezik, így lényegében egész délután és kora este pattogni fog a labda a csarnokban. Először a fiatalokon lesz a sor, hogy Patai Benjamin irányításával a cseh Opava együttesének vágjanak vissza az idegenben elszenvedett vereség miatt.

Ehhez persze jó játékra és a Sencur ellen mutatott agresszivitásra is szükség lesz. A korai kezdés dacára, szeretné a piros-feketék játékosai megörvendeztetni a kilátogató szurkolókat egy győzelemmel. Ezt követően viszont kiürítik a lelátót a biztonsági emberek, hogy 18 órától ismét megnyíljanak a kapuk, akkor már a Fiba Europe Cup meccs miatt.

A rangos nemzetközi kupának második csoportkörének, első mérkőzését a lett Ventspils-szel vívja majd az Egis Körmend. Matthias Zollner legénysége eddig remekül helyt állt az Európa Kupában, ezúttal viszont nehezebb dolga lesz a vasi csapatnak. Azonban megfelelő szurkolói támogatással és a korábban mutatott jó játékkal nyerhetnek is Ferencz Csabáék.

Egis Körmend – Opava
2019. december 11. – 15:30
Alpok Adria Kupa csoportmérkőzés

Egis Körmend – Ventspils
2019. december 11. – 19:00
Fiba Europe Cup második csoportkör

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!