Az uborkaszezon alatt sem hagyjuk olvasóinkat megyei labdarúgás nélkül, a múlthéten a Vasvár és a Rábapaty együttesének őszi szezonját vettük górcső alá, most pedig megnézzük, hogy miként teljesített a két újonc: a Bük és a Szarvaskend.

Fotó: Répcelaki SE Facebook

Sokszor írtunk már róla az őszi szezon során, hogy rég nem látott izgalmakat tartogat egyelőre az idei kiírás, gyakorlatilag bárki megverhet bárkit a Vas Megyei I. osztályban, és ehhez bizony nagyon nagyban hozzájárult a két frissen feljutó együttes is, akik nem a biztos bennmaradás céljával álltak neki a bajnokságnak.

Olyannyira nem, hogy a bükiek, bár egy vereséggel és egy döntetlennel indították a szezont, rögtön utána a 3. fordulóban legyőzték a címvédő Celldömölköt, majd a későbbiekben legyőzték a korábbi években szintén meghatározónak számító Répcelak, és Körmend gárdáját is. Az első osztályba 6 év után visszakerülő klub szereplése nem volt kiegyensúlyozott, ahogy szinte egyik csapaté sem az ősszel. Legyőzték a szomszédvári rangadón a Csepreget, de beleszaladtak egy komolyabb verésbe is a Király ellen. Szintén nem hozott nekik szerencsét a másik újonc elleni összecsapás sem, de a gárda így is a középmezőnyben töltheti a téli pihenőt, és biztosan nem elégszenek meg ennyivel, hisz a 4. helytől is csupán 3 pont választja el a bükieket.

Az őszi szezonról Horváth Szilárd, a bükiek nyáron érkező rutinos labdarúgója mesélt honlapunknak. “Mint minden újonc csapatnál, úgy nálunk is, az első év az ismerkedésről és a túlélésről szól. A vezetők ezért a csapat elé célként a biztos bennmaradást tűzték ki. A megye II-es bajnokságot nyerő csapat gerincére épülő csapatot fiatalokkal és 3 rutinos játékossal egészítették ki a nyár folyamán. Az őszi szezon végére a várakozásokat felülmúlva erős középcsapatként végeztünk. Ebben jelentős szerepe volt a szakmai munkának, Marton Róbert kitűnően irányította a játékosait, nem félt néha meglepő csapatösszeállítást és stratégiát felvonultatni az ellenfelekkel szemben. Meg kell jegyezni ,hogy annak ellenére ,hogy a védelem sok gólt kapott, kapusunk derekasan állta az ellenfél csatárainak rohamait, így nagy szerepe volt a sikeres szereplésben és a meglepetés győzelmek elérésében ( például a Celldömölk ellen). Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy néha a szerencse is a mi oldalunkra állt. A háttérben folyó vezetői munkának köszönhetően hétről hétre kitűnő körülmények közt készülhettünk a kerettel, melyet ha egyben tudnak tartani a bajnokság következő szakaszára, akkor kijelenthetjük ,hogy nem lesznek kiesési gondjaik. Az is elképzelhető hogy újonc csapatként mi adjuk majd a 2019/20-as szezon gólkirályát is.”

Fotó: Répcelaki SE Facebook

A Szarvaskend együttese sem lábat lógatni érkezett megyei élvonalba, kimondottan masszív és eredményes csapat benyomását keltette az ősszel az együttes. Az eredményeiket végignézve elmondható, hogy a gárda elől és hátul is nagyon csak gólképes: csupán egyetlen egy találkozón nem tudtak az ellenfél kapujába találni (a Celldömölk ellen), viszont mind a 15 összecsapásukon kaptak gólt. Ezen mindenképpen javítaniuk kell a tavaszi megmérettetések előtt, és ha sikerül nekik a dobogó sem elképzelhetetlen számukra, mivel csupán 5 pont a lemaradásuk a 3. helyezett rumiakhoz képest.

Mindkét újoncról elmondható tehát, hogy remekül helytálltak az ősz során, nem a kiesés ellen küzdenek, hanem éppen ellenkezőleg a tabella első felébe igyekeznek, így biztosan izgalmas mérkőzéseket hoz majd a tavaszi hadjáratuk is, amelyekről szokásunkhoz híven továbbra is beszámolunk majd.

Megyei I. osztályról szóló cikkeinket ide kattintva érheti el.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!