Már harmadik alkalommal rendezték meg a vasi megyeszékhelyen a Savaria Open darts versenyt. Ezúttal viszont a Bercsényi Miklós Általános Iskola tornacsarnoka adott otthont a seregszemlére. A versenyen a Vas megyei versenyzők többsége megjelent, de érkeztek dartsozók Sopronból és a fővárosból is. Ráadásul több magyar válogatott is nyilat ragadott.

Ott volt a mezőnyben Végső János valamint Szabados Attila is. Érdekesség, hogy a darts mennyire kortalan sport, ezt jól mutatja, hogy a mezőnyben akadt 10 éves versenyző is. A Savaria Opent ezúttal párosoknak hirdették meg és a World Cup of Darts-hoz hasonló szisztéma szerint bonyolították le a szervezők a megmérettetést.

A 29 páros először csoportokra osztva vívták ki a továbbjutást érő helyeket, majd következett az egyenes kiesés. Itt viszont már oda kellett figyelnie a versenyzőknek. A párosok ugyanis először felváltva dobtak nyilakat, majd a szettgyőzelem után egy – ha az eredmény úgy kívánta, akkor két – egyéni meccs alapján dőlt el a továbbjutás.

A tornát végül a Szabados-Végső páros nyerte meg a Kámán Lehel-Kámán Csongor duó előtt, akik igazán színvonalas meccset vívtak. A rendezvény természetesen ezúttal is hű maradt önmagához, hiszen a bevétel harmadát a szervezők felajánlották a PontMás Alapítvány javára. Ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy aki tud, nyújtson segítő kezet.

III. Savaria OPEN

Eredmények:
Legjobb 8 között
This is Sparta – Zsoli Team 2-0
Kovács-Lakatos – Kisiparos 2-0
Dui Phrala – Hazai pálya 2-1
Dragon – Az ördög jobb és bal keze 2-0

Elődöntő
This is Sparta – Kovács-Lakatos 3-1
Dui Phrala – Dragon 3-2

Döntő
This is Sparta – Dui Phrala 3-1

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!