Az első napon is akadnak húzónevek a PDC darts-vb-n. A Professional Darts Corporation által rendezett verseny a világ talán legjobban várt és legnézettebb megmérettetésévé nőtte ki magát az évek során. Többször is helyszínt kellett változtatni, annyira népszerűvé vált a sportág, jelenleg a londoni Alexandra Palace-ban tartják a seregszemlét.

Az 1994-es indulás óta igazi csillagok születtek és hullottak porba, de kétségtelen, hogy erre a versenyre mindenki felszívja magát. A világbajnokságon igyekszik a legjobb formával kirukkolni, ennek köszönhetően már a főtáblára jutásért is nagy csata zajlik. A dobóátlagok pedig elképesztő meredeken megy felfelé.

Péntek este Jelle Klaasen, Kim Huybrechts és Luke Humphries is nyilat ragadnak, hogy érvényesítsék a világranglistán elfoglalt helyezésük alapjáni esélyességüket. Kérdés, hogy sikerül-e? A vb közel három héten keresztül zajlik, majd az utolsó napon, immár 2020-ban kiderül, hogy megvédi a címét a holland Michael Van Gerwen?!

2014, 2017 és 2019 után negyedszer ülhet fel a fiatal zseni. Azonban akadnak trónkövetelők szép számmal. A korábbi vb-cím birtokosai közül Gary Anderson, Rob Cross vagy Adrian Lewis is odaérhet a végelszámolásnál, akárcsak Peter Wright. A győztes pedig az elismerésen kívül 2 és fél millió fonttal is gazdagabb lesz. Emiatt megéri pontosan célozni…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!