Az EHF Kupa-címvédő Siófok KC irányítója négy góllal járult hozzá a norvégok 28-22-es legyőzéséhez. A spanyolok első alkalommal jutottak vb-döntőbe, ahol vasárnap Hollandiával találkoznak.
“Ez volt életem legjobb ajándéka, soha nem felejtem el ezt a születésnapomat. Az egész meccsen nagyon jók voltunk, a kritikus pillanatokban is meg tudtuk tartani a különbséget” – nyilatkozta Nerea Pena, aki 2012-től idén nyárig a Ferencvárost erősítette.
Hozzátette, nem csak a győzelemnek örül, hanem annak is, ahogyan elérték. Tudták, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk, és meg kell állítaniuk a norvégok lerohanásait.
“Ezt meg is csináltuk, nagyon jól védekeztünk, és szerintem kiválóan támadtunk. Nagyszerű meccs volt” – lelkendezett az irányító.
Kifejtette, semmiféle nyomás nem volt rajtuk, felszabadultan játszhattak – hiszen egyrészt a céljukat, az olimpiai selejtezőtornára jutást már elérték, másrészt mindenki azt gondolta, hogy kikapnak Norvégiától -, és ez a lehető legjobb játékot eredményezte.
“Nagyon jól megterveztük a meccset, nem tudtak mit kezdeni velünk, szinte tökéletesen játszottunk” – mondta.
Danyi Gábor, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC vezetőedzője a világbajnokság helyszínén, Kumamotóban úgy vélekedett: Nerea Penát nagyon sokszor az a filozófia lendíti át a holtponton, ahogyan az életről, vagy egy-egy szituációról vélekedik, hiszen egy esetleges negatív sorozat közepette is önmaga tud maradni.
“Ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten nyert a spanyol válogatott, holott előzetesen mindenki norvég sikert várt” – értékelt Danyi.
A szakvezető rávilágított, a spanyolok játékában nem volt rövidzárlat, az elejétől kezdve folyamatosan kézben tartották a meccset és nagyon jó kézilabdát játszottak. Meglátása szerint a norvég csapat ezúttal gyenge volt, játékosai ennél sokkal jobb teljesítményre képesek.