Némképp szokatlan időpontban, szombat kora délután került sor a Rába-parti településen az újabb vasi El Classicóra. A Falco vendégjátéka mindenképpen izgalmas találkozónak ígérkezett, hiszen a szombathelyi együttes hibátlan mutatóval érkezett a derbire. A házigazda pedig még nem kapott ki saját közönsége előtt, ebben a bajnokságban.

Ahogy várni lehetett, zsúfolásig megtelt a csarnok a rangadóra, amit a piros-feketék kezdték jobban. Először Edwards, majd Taylor villant és lépett meg a Körmend. Ezt követően viszont jöttek a triplák. Felváltva tüzeltek kintről a csapatok és hihetetlen jó százalékban tették mindezt. Váradi, Washington és Benke a vendégektől, a hazaiaktól Ferencz, Varnado valamint Kastrati célzott pontosan.

A nagy adok-kapokból a házigazda jött ki jobban, akik az első negyedben hibátlanul dobták a duplákat is. A folytatás is inkább a körmendi kosarasok szája íze szerint alakult. Durázi is feliratkozott a pontdobók listájára, majd Gasper Okorn kért időt, aki rendkívül elégedetlen volt tanítványaival. Állandósulni látszott a Körmend 8-10 pontos fórja.

Majd Perl kosarai miatt Matthias Zollner hívta magához játékosait. Zárkózott a Falco, de a Körmend keményen tartotta magát, így a hazaiak álltak jobban 20 percnyi játék után. A fordulás után Turner rázta meg magát: először labdaszerzéssel, majdkönnyű dupla szerzésével végül egy sportszerűtlen hibánál volt az áldozat. A Körmend szép lassan gyűjtögette a pontjait, azonban a Falco szekere meglehetősen döcögősen haladt.

Váradi és Perl pontjaival próbálta megtörni a vendég alakulat a hazaiak lendületét. Hiába, mert a körmendi oldalon mindig akadt valaki, aki lehetetlen pozícióból is betalált, így a záró felvonás előtt 15 ponttal állt jobban a házigazda. Egyre kedvtelenebbé vált a szombathelyi együttes, így elmaradtak a korábban megszokott pontos dobások is.

A Rába-parti kosarasok sem céloztak sokkal jobban, azonban a védekezésbeli különbségükkel tartani tudták a nehezen összeszedett előnyüket. Kastrati blokkolásánál pedig felrobbant a csarnok – jött is egyből a vendég időkérés. A csapatkapitány, Váradi tripláját követően éledni látszott az esély a bajnoki címvédő számára négy perccel a vége előtt.

Úgy festett, hogy sikerül felzárkózni a Falco együttesének, azonban Ferencz Csaba triplája szertefoszlatta ezeket a reményeket. A hajrában még mindkét oldalon nagy rohanás következett, de az érdemi döntést már nem befolyásolta. A 83-70-es végeredmény pedig azt is jelenti, hogy a körmendi csarnok bevehetetlen maradt, míg a Falco elveszítette bajnoki veretlenségét.

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 83-70 (27-22, 23-24, 19-8, 14-16)

Körmend: Turner 13, Edwards 8, Ferencz 10/6, Varnado 16/12, Taylor 18.
Csere: Kastrati 15/6, Durázi 3/3, Takács -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Falco: Váradi 8/6, Curry 7, Benke 15/12, Washington 5/3, Reddic 6.
Csere: Perl 18/3, Filipovity 6/3, Hooker 3/3, Lake 2.
Vezetőedző: Gasper Okorn

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!