A karácsonyi szünet előtti utolsó mérkőzését a soproni csapattal vívta a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosarasai. A 8. forduló legnagyobb kérdése az volt, hogy vajon sikerül-e megtörni a vendégeknek a vasiak menetelését. A SzoESE ugyanis hibátlan, 100%-os mérleggel vezeti az egyetemi bajnokság nyugati csoportját.

Az első pontot a vendégek szerezték Janzsó révén és úgy tűnt, hogy ezzel minden puskaporukat ellőtték. Beizzította a rakétákat a SzoESE és egy 13-0-ás rohammal jelezték, hogy itthon tartanák a bajnoki győzelemért járó pontokat. Leginkább Soós és Körmendi volt elemébe, ők ketten egymás után szórták a triplákat, így a negyed végére megnyugtató előnyre tettek szert.

Majd a SMAFC kosarasai is letették a névjegyüket, hiszen zsinórban 7 pontot szereztek a vendégek. Jött is az időkérés, ami jót tett a hazaiak játékának. Ezt követően a védekezésük is sokkal hatékonyabb lett és Horváth Csaba kosarával már tíz pont fölé nőtt a különbség. A szünet előtt még kivágott egy hajrát a vendég együttes, de Körmendi trojkája zárta a negyedet.

Közel két percet kellett várni az első kosárra a fordulás után. Ez viszont a hazaiaknak kedvezett, akik egymás után dobták a pontokat. A SMAFC cserékkel és időkéréssel is próbálkozott, de hiába. A SzoESE kosarasai nagy kedvvel és pontosan tüzeltek a mezőnyből. A vendégek pedig minden egyes dobóhelyzetért nagy csatát voltak kénytelenek vívni.

Az utolsó felvonásnak már 64-35-ről futottak neki a csapatok. A SMAFC fizikálisan is elfáradt és kedvtelenül próbálkoztak fogást találni a szombathelyi csapaton, miközben a hazaiak felszabadult örömkosárlabdát mutattak be. A nehézkes kezdést követően végül teljesen megérdemelt győzelmet aratott – ilyen arányban is – a SzoESE csapata és továbbra is 100%-os a bajnokságban.

SzoESE – SMAFC 79-47 (20-10, 19-18, 25-7, 15-12)

SzoESE: Horváth 14/3, Soós 12/12, Körmendi 20/12, Vicze 6, Schveighoffer 6.
Csere: Németh 8/3, Monek 4, Novák 3/3, Bojkovszky 2, Frisnyák 2, Papp 2, Gombkötő -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!