A férfi NB I. kosárlabda bajnokság 10. fordulóját korábban elhalasztották a válogatott programja miatt, azonban december 12-14. között pótolják a csapatok. A játéknap legjobban várt derbije kétségtelen az Egis Körmend valamint a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely összecsapása lesz. A két vasi csapat hosszú évek óta ádáz csatát vív, ügyet sem vetve a tabellán elfoglalt helyezésekről.

Pedig ezúttal nagyon sok a hasonlóság, hiszen mindkét együttes még áll a nemzetközi kupában és a bajnokságban is eredményesen szerepel. A Körmend némiképp hullámzóbb teljesítménnyel rukkolt ki, így jelenleg a tabella harmadik helyén áll, míg a vendég szombathelyiek továbbra is hibátlan mérleggel rendelkeznek. Azonban hazai pályán még veretlen Matthias Zollner együttese.

A piros-feketék trénere így nyilatkozott a csapat hivatalos honlapján:
„- Az a dolgunk, hogy megtaláljuk, melyek a mi előnyeink. Ma ezen dolgoztunk, sőt már tegnap éjjel is azon gondolkodtam, melyek lehetnek a mi erősségeink velük szemben és hogy olyasmit csináljuk a meccsen, amire esetleg nem számítanak. Az majd a pályán derül ki, hogy ezt mennyire tudjuk megvalósítani és meglátjuk, ez merre viszi a mérkőzést.”

————

A Falco KC a kedd esti, JDA Dijon Basket ellleni hosszabbításos győzelem után, szerdán kezdte meg a felkészülést a piros-feketék ellen. Az egyik jó hangulatú edzés előtt a saját nevelésű válogatott játékost, Perl Zoltánt kérdeztük az esélyekről.

A kiváló formában lévő szombathelyi játékos szerint a vasi klasszikuson is nagy szükség lesz a szombathelyi drukkerekre.

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
2019. december 14. – 13:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!