Nehéz jól teljesíteni, ha folyamatosan győzelmi kényszerben kell játszania egy csapatnak. Már pedig ez a helyzet áll a Haladás VSE férfi futsalosaira, akik a tabella második helyén állnak hetek óta, de a Nyírgyulaj szívóssága miatt csak két pont előnnyel rendelkezik a vasi alakulat. Az alapszakasz vége felé így nagy koncentrációra van szükség.

Érződött is ez az első perctől kezdve. A szombathelyi együttes nem vállalt semmilyen felesleges kockázatot és a magabiztos védekezést valamint az abból épített támadásokra helyezte a hangsúlyt. Néhány támadást követően egyre nagyobb nyomás alá került a hazai kapu. A vezetésre sem kellett sokat várni, mert a 7. percben Hajmási talált be.

A Kecskemét becsületére legyen mondva, hogy próbált fogást találni a vasi alakulaton, de a veszélyesebb akciókat a Haladás vezette. A 15. percre pedig már kettőre nőtt a különbség, miután Vidák is gólt szerzett. A szünet után cserékkel és szerkezetváltással is próbálkozott a házigazda, de igazi átütőerő nem volt ezekben a kísérletekben.

A hajrához közeledve aztán Gerencsér, majd Dróth is betalált, ezzel eldöntve a mérkőzést. Igaz a szépségtapaszra rászolgált a Kecskemét, de a zöld-fehérek megérdemelt győzelmet szereztek és készülhetnek a pénteki, hazai környezetben megvívandó találkozóra. Dróth Zoltánék akkor a Futsal Veszprém csapatát látják vendégül a Rohonci úton.

SG Kecskemét – Haladás VSE 1-4 (0-2)

Haladás: Alasztics – Simic, Gerencsér, Péter, Martinez
Csere: Gyimesi, Sásdi – Michel Melo, Hajmási, Horváth P., Nagy K., Dróth, Vas, Vidák.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Rutai illetve Hajmási, Vidák, Gerencsér, Dróth

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!