A csapatok erősségének ismeretében talán nem, de a tabellán elfoglalt helyezések alapján rangadóra került sor a női amatőr élvonal zöld csoportjában. A 10. fordulóban a Szekszárd II. számú csapatának ellenfele a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület volt. Érdekesség, hogy a találkozót megelőzően mindkét együttesnek 1-1 veresége volt.

Gyors kosárváltásokkal kezdődött a találkozó. Hazai oldalról Miklós volt eredményes, a vendégek pedig Szabó-Haklits Zsuzsa büntetőivel feleltek. Ezt követően viszont sebességet váltott a Szekszárd, a szombathelyi kosarasok pedig még a dobóhelyzetek kidolgozásával is nehezen boldogultak. A gyors, rohanó játékstílus amúgy sem feküdt a SzoESE együttesének.

Ennek megfelelően a hazaiak akarata érvényesült és ez pontokban is megmutatkozott. A második negyed elején már tekintélyes előnyre tett szert a Szekszárd, így kényelmesen játszhatott, míg a vendégek próbálták elkapni a mérkőzés fonalát. Ez sajnos nem sikerült, mert rengeteg eladott labdájuk volt és nagyon pontatlanul is célzott a vasi alakulat.

A szünet után is tartott a szombathelyiek vesszőfutása, így mindkét tréner folyamatosan cserélte játékosait, ugyanis a lényeges kérdés a nagyszünet után hamar eldőlt. Nevezetesen a Szekszárd begyűjtötte a győzelmet és fellépett a tabella második pozícióba, míg a SzoESE maradt a 14 csapatos csoport 6. helyén és készülhet a DVTK elleni évzáró mérkőzésre.

Szabó László vezetőedző: Egy nagyon jó Szekszárd ellen léptünk pályára, mi sajnos nagyon dekoncentráltan léptünk pályára, így a nagy különbségű győzelmet teljesen megérdemelten szerezte meg a hazai csapat.

Atomerőmű KSC Szekszárd II. – SzoESE 117-51 (38-13, 26-15, 21-11, 32-12)

SzoESE: Jakubovics 5, Püspöki 6, Balogh 18, Szabó-Haklits 5, Plózer 6.
Csere: Sándor 6, Mezősi 3, Koltay 2, Soós -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!