A Sopron Basket hazai pályán kikapott a francia BLMA együttesétől szerdán a női kosárlabda Euroliga nyolcadik fordulójában.

    Eredmény, B csoport, 8. forduló:
Sopron Basket-BLMA (francia) 70-77 (21-23, 17-15, 19-14, 13-25)
—————————————————————
a magyar csapat legjobb dobói: Crvendakic 19 pont, Fegyverneky 14, Határ 11

A Sopron a múlt héten az olasz Schio legyőzésével 3/4-re javította győzelmi mérlegét, és elmozdult a B-csoport utolsó, nyolcadik helyéről. A selejtezőből főtáblára jutott Basket Lattes Montpellier Agglomeration (BLMA) – amely ezüstérmet nyert az Európa Kupában és a francia bajnokságban is – a második helyről várta a folytatást, 4/3-as mutatóval.
Az Euroliga-idény októberi nyitófordulójában Gáspár Dávid együttese 66-53-ra nyert Franciaországban, a vezetőedzőnek ugyanakkor gondot okozhatott, hogy a sérült olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok Jelena Brooksra nem számíthatott.
A szerdai meccs sokáig szorosan alakult, a harmadik negyed végén a Sopron 57-52-re vezetett, a negyedikben viszont a francia együttes fordított, és öt ponttal elhúzott (62-67). Ez pedig döntőnek bizonyult, mert bár a hátra lévő három percben a hazai csapat egy alkalommal egy pontra felzárkózott, de volt erre válasza az ellenfélnek, amely a végjátékban – akárcsak az utolsó negyed egészében – pontosabban játszott.
A magyar bajnok január 8-án a török Fenerbahcéhoz látogat.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!