Szombat délután a fővárosba vizitáltak a SzoESE női röplabdázói. A másodosztály 10. fordulójában a Corvinus egyetem sportcsarnoka adott otthont a Közgáz SC junior valamint a vasi együttes mérkőzésének. Rangadó volt ez az összecsapás a javából, hiszen mindkét együttes a felsőházba igyekszik a rájátszás kezdetére.

Úgy tűnt, hogy ez a hazaiaknak fog sikerülni, akik álomszerűen kezdték a találkozót. Nem volt gyenge pontja a fővárosi csapatnak, hiába kért időt a vendégek mestere Bíróné Dr. Ilics Katalin. Bő negyed óra alatt pontot is tett a szett végére a hazai csapat. A folytatásban viszont feljavult a SzoESE és gyorsan megléptek a játszma során.

A háló közelében eredményesen sáncoltak a szombathelyiek, de a főbb különbség a nyitásfogadások tekintetében akadtak. A fővárosi együttes futott az eredmény után, de hiába. Az utolsó két szett során mindent megtett a Közgáz, többször vezettek is. Még a játszma hajrájában is a budapesti csapat állt jobban, de a vendégek nem hagyták magukat.

Kiváló érzékkel nyúlt bele a vendégek mestere a játékba, ez pedig láthatóan nem ízlett a házigazdának. A harmadik és negyedik szett igazi nagy csatát hozott, de megérdemelt vendég sikerrel ért véget, akárcsak a találkozó. Ha kissé nehezen is indult a derbi, de a vége nagyon magabiztossá vált a SzoESE szemszögéből és ezzel a győzelemmel az A-csoport 6. helyén állnak.

Közgáz SC junior – SzoESE 1-3 (-14, 14, 23, 22)

SzoESE: Gulkai, Kiss, Bozzai, Németh E., Börzsönyi, Szalai, Lajos, Nagy (libero).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!