Címvédőként kezdte az Alpok Adria Kupa küzdelmeit az Egis Körmend, azonban ebben a sorozatban az U20-as garnitúra szerepelt. A hosszútávú koncepcióra építő vasi együttesnél a fiatalokkal próbálta felvenni a szomszédos országok csapataival a versenyt. Kisebb-nagyobb sikerek akadtak, de a továbbjutáshoz ez nem volt elegendő.

A Bécs elleni mérkőzéssel zárta a szereplést a piros-feketék fakócsapata, amely jól kezdte a találkozót. Láthatóan a vendégek meglepődtek a jól játszó fiatalok hozzáállásán, így viszonylag szoros első negyedet zártak a csapatok. A folytatásban aztán kijött a felek közti különbség és a nagyobb rutinnal valamint magassági fölénnyel rendelkező vendégek elléptek.

A szünet után sem találta korábbi jó formáját a Körmend, így tovább nőtt a különbség a csapatok között. Az utolsó negyedre aztán felpörgött a vasi alakulat valamint a sógorok kedve hagyott alább, így a végére sikerült kozmetikázni az eredményt. Megérdemelten nyertek az osztrákok, míg a körmendi fiatalok belekóstolhattak a nemzetközi kupaszereplésbe.

Egis Körmend – BC Hallmann Vienna 75-94 (22-29, 17-26, 19-26, 17-13)

Körmend: Kozma 6/3, Kiss B. 11/9, Kiss M. 12/3, Martinez 14/6, Balogh 15/3.
Csere: Kelechi 6, Szívós 6/3, Habel 2, Vargovics 2, Herczeg 1.
Vezetőedző: Patai Benjamin

*

Jól kezdte a FIBA Europe Cup második csoportkörének második mérkőzését az Egis Körmend. A harmadik percben még vezettek a vasi kosarasok, majd szép fokozatosan átvette az irányítást a Kijev. Ferencz triplájával még megpróbált felzárkózni a vendég alakulat, azonban Pavlov közelről, Sheperd pedig távolról célzott pontosan, így előnybe volt a házigazda.

A folytatásban sem változott a játék képe. Amint felzárkózott volna a Körmend, jött a hazai időkérés és mindig akadt valaki, aki betalált az ukrán csapatból. A szünetre pedig így még nagyobb lett a különbség. Nem akart csökkenni ez a harmadik negyedben sem, így félő volt, hogy a második találkozóját is elveszíti a piros-feketék együttese.

Az utolsó negyedben nagy hajrába kezdett a Körmend. Turner pörgette fel a játékot és rendre be is talált, így a vége előtt elfogyott a kijevi előny, sőt a hajrában már egál is volt az állás. A vége előtt aztán jött egy hazai dupla, de nem maradt elég idő a válaszra, ezért egy nyerhető meccset bukott el a vendég együttes, amely az utolsó negyedben parádésan játszott.

BC Kijev Basket – Egis Körmend 80-78 (24-18, 23-21, 18-17, 15-22)

Egis Körmend: Turner 18/3, Edwards 13, Ferencz 12/6, Varnado 9/3, Taylor 22.
Csere: Durázi 4, Kastrati -, Németh Á. -, Takács K. -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!