Az extraliga 11. fordulójában a többszörös magyar bajnok és kupagyőztes otthonába látogat a Hungast-Haladás együttese. A Békéscsaba csapata idén is kiváló formában játszik, így joggal pályázik az aranyéremre. Ráadásul a viharsarkiak a nemzetközi porondon is rendkívül jól játszik, a hosszú kispad pedig nagyobb lehetőséget is biztosít számukra.

Ezzel szemben a szombathelyiek számításai nem igazán jöttek be a szezon eddigi szakaszáig bezárólag. Egy győzelemmel a sereghajtó pozícióban állnak, azonban hogy így alakult, leginkább a sérüléshullám tehet. Hosszú heteken keresztül meghatározó játékosok hiányában kellett bizonyítania a vasi együttesnek, amely így is megnehezítette több csapat dolgát.

A Békéscsabával egyébként már találkoztak Leiszt Máté tanítványai az idei kiírásban. Szombathelyen három szettben nyert az esélyesebb vendégalakulat. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy az első felvonásban nagyon visszafogott játékkal rukkolt ki a Haladás, azonban a másik kettőben 1-2 labda döntött a játszma sorsáról. Hasonló hozzáállásban reménykedhetnek ezúttal is a szurkolók.

Békéscsabai Röplabda SE – Hungast-Haladás
2019. december 20. – 18:00
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!