A Veszprém korábban a Haladás VSE egyik mumusa volt, hiszen többször megtréfálta a szombathelyi teremlabdarúgókat. Előfordult az is, hogy ezt a bravúrt a vasi megyeszékhelyen érték el. Ebben bíztak ezúttal is Tatai Józsefék, akik mindenképpen győzni akartak, hogy a karácsonyi szünetet ne a kiesőhelyek egyikén kelljen tölteniük.

A Haladás számára is nagy tétje volt a találkozónak. Közeledik az alapszakasz vége és az előnyös pozíció megtartásához szükségeltetik a három bajnoki pont, amennyiben a 2. helytől folytatná 2020-ban a szezont a zöld-fehér együttes. Ennek megfelelően kezdett a hazai csapat. Gyorsan magához ragadta a kezdeményezés jogát és már a 6. perc végén meg is lett az eredménye.

Vas Ádám ismét bizonyította kvalitásait és gyorsan gólra is váltotta előnyét a szombathelyi együttes. A biztos vezetés tudatában sem áll le a Hali és több akciót is vezettek, persze a biztos védekezést nem adták fel Juanra tanítványai. A szünet előtt még Michel Meló növelte az előnyt, így nyugodtabban mehetett szünetre a hazai együttes.

A fordulás után sem változott sokat a játék képe. Leginkább a Haladás akarata érvényesült – a szurkolók legnagyobb örömére, akik fantasztikus hangulatot varázsoltak a csarnokba. Ezt pedig további gólokkal hálálta meg a hazai csapat. A végeredményt az utolsó pillanatokban Dróth állította be és nyert magabiztosan, 5-1 arányban a vasi gárda.

Haladás VSE – Futsal Veszprém 5-1 (2-0)

Haladás: Alasztics – Simic, Dróth, vas, Vidák.
Csere: Gyimesi, Sásdi – Michel Melo, Hajmási, Horváth P., Sipos, Gerencsér, Péter, Martinez.

Gólszerző: Vas, Michel Melo, Hajmási, Dróth, Komáromi (öngól) illetve Vas (öngól).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!