Némi meglepetést okozott a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabda csapata, hogy az NB II nyugati csoportjának első fordulójában vereséget szenvedtek Kozármislenyben. A vasi együttes nagyon fogadkozott, hogy az utolsó előtti helyen álló KSE-nek visszavágnak. Erre egészen december közepéig kellett várni, de megérte.

Kövecs triplájával még a vendégek vezettek, de Németh és Mészáros pontjaival, ha kissé nehezen is, megléptek a szombathelyi kosarasok. Ezen nem változtatott az sem, hogy a vendégek mestere időt kért és rotálta rendesen játékosait. A folytatásban aztán kijött az a különbség, amiben Kéri Péter vezetőedző reménykedett.

A második negyedben ugyanis összeállt a SzoESE védekezése. A vendégeknek minden dobásért nagy csatát kellett vívni, miközben a hazaiak nyugodtan támadva gyűjtögették pontjaikat. A szünetre így nagy előnnyel vonulhatott öltözőbe a vasi alakulat. A folytatásban már kiegyenlítettebbé vált a játék, de a SzoESE őrizte a kemény munkával megszerzett vezetését.

Az utolsó negyedben már elfáradt a Kozármisleny és a hazaiak mestere lehetőséget biztosított minden játékosának. Ráadásul ezt az etapot is megnyerte a szombathelyi együttes, amely így nagy arányban győzött és vágott vissza a korábbi vereségét. Mészárosék így a 6. helyről várhatják a folytatást. A következő meccs egy vasi rangadó lesz, a SzoESE a listavezető Celldömölk otthonába látogat január 3-án.

SzoESE – Kozármisleny SE 77-53 (17-15, 21-6, 24-22, 15-10)

SzoESE: Vicze 9/3, Németh M. 15/3, Mészáros 18, Novák 7/3, Monek 12/6.
Csere: Czeigli 9/3, Frisnyák 6, Gombkötő 1, Galambos -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!