Lelkes András nevével nem először találkozhatnak a Hungarysport olvasói. A szombathelyi egyetemistát sokáig a küzdősportok világa csábította, aztán néhány éve a street lifting szerelmese lett. Az alapos utánajárás és kemény felkészülési időszakot követően több versenyen is eredményesen szerepelt. Oroszországban egy vb-ezüstöt is sikerült elérni.

A legutóbbi hétvégén viszont már hazai pályán bizonyíthatott a BeStrong színeiben induló versenyző. Székesfehérvár adott otthont az országos Street Lifting bajnokságnak. Lelkes András súlycsoportjában 7 nevező volt a +80 kilogrammosok mezőnyében indult és már mérlegelésnél is látszott (85,8 kg), hogy a vasi versenyző kirobbanő formában van, nem mellesleg éremesélyesként érkezett.

– A Street liftingben a megszokottak szerint 3 gyakorlat volt. Először húzódzkodás, majd tolódzkodás végül a guggolás következett. Természetesen mindezt súlyokkal nehezítve. Minden gyakorlatban 3 kísérletet lehetett tenni és végül a legjobb számít! A három gyakorlat közül legmagasabb érvényes ismétlések súlyai adódnak össze és ezek összege adta meg a végeredményt – árulta el a versenyző.

A kemény felkészülés és feszített tempójú versenyzést követően nem is maradt el az eredmény. A feladatot továbbá nehezítette az ifjú sportembernek, hogy a gyakorlatoknál mindig önmaga után következett, mert a kezdő súly nagyobb volt, mint a riválisok harmadik próbálkozása. Ennek megfelelően csak két perces pihenők álltak a rendelkezésére.

Ennyi nehézség dacára sem adta kevesebbért és meg sem állt az aranyéremig. A kiváló hangulatú megmérettetésen és a hibátlan szervezés tovább növeli az országos bajnoki cím értékét, ráadásul a sportág növekedését mutatja, hogy sok új arc érkezett a seregszemlére. Azonban a vasi sportoló ezúttal nemcsak versenyzőként bizonyíthatott.

– Két csapattársamnak is segítettem a felkészülését erre a versenyre. Annak ellenére is sikerült mindent megtennünk, hogy meglehetősen rövid idő – alig 2 hónap – állt a rendelkezésünkre. Ennek fényében Magyarics Róbert (-70kg) és Tóth Márk (-80kg) második helyezése óriási eredmény. Ráadásul jövőre még jobban fognak teljesíteni, mert az évi felkészülést már a kezem alatt kezdik meg – zárta gondolatait a friss aranyérmes.

Ami pedig a saját jövőjét illeti, ezzel kapcsolatosan is optimistán nyilatkozott Lelkes András. Véleménye szerint az idei évben sikerült mindent elérni, amit kitűzött maga elé, így nagy lendülettel vetheti bele magát a 2020-as esztendőbe. Ha minden jól alakul, akkor akár több nemzetközi megmérettetésen is részt fog venni.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!