Izgalmakban bővelkedő találkozónak ígérkezett a diósgyőri kosarasok vendégjátéka, akik győzelem reményébe érkeztek a vasi megyeszékhelyre. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasai szintén a sikerre akartak törni, ezzel szebbé varázsolva az év végét. Aggodalomra adott okot, hogy Szabó-Haklits Zsuzsa és Molnár Anna sem állhatott rendelkezésre.

Ennek ellenére jól kezdett a SzoESE. Püspöki triplája indította a találkozót, majd Plózer és Sándor toldotta meg az előnyt. A vendégek idegesen játszottak, futottak az eredmény után. Kiváló védekezéssel és támadójátékkal rukkolt ki ekkor a vasi alakulat, ezzel kivívva a szép számú közönség szimpátiáját. Tíz perc alatt 15 ponttal állt jobban a hazai együttes.

Ezt követően sem vett vissza a tempóból a szombathelyi klub. Alaposan megjáratták a labdákat és biztos dobásokat vállalva őrizték előnyüket. A játékrész közepén aztán Bacsó kapta el a fonalat és a DVTK vérszemet kapott. A nagy rohanásban csökkent a vasi előny, ráadásul faultproblémák miatt több kulcsjátékosnak a padon kellett pihenni.

A szünet után is szorongatott a Diósgyőr, leginkább Kecskés volt elemében, aki zsinórban három triplát szórt. Szabó László időt kért, majd ismét pályára küldte a Balogh-Jakubovics párost, ezzel új lendületet kapott a SzoESE. Az öt pontos különbség gyorsan nőni kezdett, így a vendégek trénere is magához hívta tanítványait.

Húzása csak átmenetileg érte el a hatást, mert Mezősi, majd Sándor is betalált. A vasi védekezés ekkor működött a legjobban és a letámadás eredményben is megmutatkozott. Az utolsó percekben aztán a hazai vezetőedző minden játékosának lehetőséget adott és az ifjú Szabó állította be a 78-65-ös végeredményt, amivel szép ajándékkal lepték meg a szombathelyi kosarasok önmagukat valamint a szurkolókat is.

SzoESE – ALUINVENT DVTK II. 78-65 (27-12, 19-22, 15-22, 17-9)

SzoESE: Jakubovics 18, Püspöki 11/9, Balogh 14, Sándor 8, Plózer 5.
Csere: Mezősi 15/9, Feigl 5, Szabó K. 2, Koltay -, Soós -, Tóth E. -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!