Az ünnepek alkalmával sem hagyjuk olvasóinkat megyei labdarúgás nélkül, hisz tovább folytatjuk sorozatunkat, amelyben az I. osztályban szereplő csapatok őszi szezonját böngésszük. A korábbiakban a Vasvár – Rábapaty, a Szarvaskend – Bük, valamint a Vép és a Rum csapatairól írtunk, mai kiadásunkban pedig két olyan együttesről számolunk be, akik biztosan nem így képzelték el a mögöttünk hagyott őszi idényt. 

A tabella 13. helyét foglalja el a Szentgotthárd együttese, akik a korábbi években masszív csapat képét keltve az élmezőnybe igyekeztek, ám valami csúnyán félresiklott az idei ősz során. Sok hiányzóval kezdték meg a szezont, az első 5 fordulóban csupán 1 pontot sikerült szerezniük igaz, azt éppen a jelenleg dobogós Rum ellen, idegenben. Ezt egy rapszodikusabb folytatás követte, de tartósan nem sikerült jó teljesítményt nyújtania a csapatnak. Jobbára hazai pályán gyűjtögették pontjaikat, hisz mindhárom győzelmüket saját közönségük előtt érték el. A gárdát leírni azonban egyáltalán nem lehetett, hisz az éllovas Celldömölk ellen is sikerült pontot rabolniuk idegenben, sokszor azonban nem állt melléjük a szerencse sem.

Hasonlóan alakult a Lukácsháza szezonja is, a jelenleg 14. helyen álló együttes szebb napokat is megélt az elmúlt években. Sokszor játékoshiánnyal is küzdöttek, a hírek szerint azonban a tél során új edző, és új futballisták is érkeznek a csapathoz. Szükségük is lesz a vérfrissítésre, hisz ez az ősz nem úgy alakult, ahogy előzetesen elképzelték. Már a szezon elején érezhető volt, hogy a szerencse nem áll feltétlenül a csapat mellé, több találkozójukon is egy góllal maradtak alul, és volt, amikor egy gólocska kellett volna számukra a győzelemhez, ám ez nem érkezett meg. A számok alapján a csapat védelme nem tartozik a legrosszabbak közé, ám a góllövéssel hadilábon állnak, csupán 17-szer sikerült megrezgetniük az ellenfelek hálóját.

Biztosra vehetjük, hogy mindkét együttes újult erővel fog nekivágni a tavasznak, ahol igyekeznek majd a lehetőségeikhez képest feljebb kapaszkodni a tabellán.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!