Rendkívül nehéz mérkőzés várt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabdázóira. Az NB II Nyugat-A csoportjának 11. fordulójában a Széchenyi Győr együttese látogatott a vasi megyeszékhelyre. A hazaiak kissé foghíjas összeállításban léptek pályára, ennek ellenére nem lehetett játékukra panasz – főleg a végeredmény ismeretében.

A szokatlan szerkezetben játszó SzoESE gyorsan hátrányba került, hiába kért időt Bodzer Attila vezetőedző. Nagy lehetősége nem volt a cseréhez, így leginkább taktikai hadrend váltásával próbált javulást elősegíteni, de hiába. A folytatásban már jobban hegedült a vasi együttes, de túlóráznia kellett, hogy egalizálja a játszmák arányát.

Háromnegyed órányi játék után 1-1 állt az eredményjelzőn és ez varázsütésre megváltoztatta a vasi alakulat játékát. Parádés labdamenetekkel, alig 15 perc alatt megfordította az állást a SzoESE. Jól játszott a negyedik szettben is Bodzer Attila csapata, azonban a végére már elfáradt, így ismét egál lett az állás, így jöhetett az ötödik felvonás.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok. A Győr nagyon szerette volna megszerezni a SzoESE skaplját, ami kis híján sikerült is nekik. A hazaiak viszont mindent beleadtak és tartalékos felállásuk dacára, hátrányból felállva tartották itthon a bajnoki pontokat. Ezzel a győzelemmel pedig meg is előzte a tabellán a SzoESE a Széchenyit és már az ötödik helyen állnak.

SzoESE – Széchenyi Győr 3-2 (17, -27, -10, 18, -13)

SzoESE: Gulkai Zs., Kiss L., Bozzai E., Börzsönyi Sz., Németh, E. Szalai cs., Lajos R.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!