A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség által támogatott élő közvetítésünket ITT visszanézheted, most jöjjenek a részletek!

Rendkívül látványos és gólgazdag találkozókat tartogatott az idei Szilveszter Kupa utolsó napja – egyben helyosztói. A Haladás Sportkomplexumból a csapatok átköltöztek az Aréna Savariába és kivétel nélkül minden kategóriának legjobbjai mérkőztek meg. A hölgyek és az öregfiúk elődöntői előtt a profi és az amatőr kategória egybeolvasztása miatti Nyílt amatőrök második csoportkörére került sor.

A négy darab három csapatot tömbösítő csoportból csak az elsők léptek tovább, így érezhető volt az idegesség. A korai óra ellenére nagyon pörgős derbiket játszottak az együttesek. Ráadásul több – a végső győzelemre is esélyes – alakulat ideje korán búcsúzni kényszerült és a találkozók többségén már valóban minden gól számított.

A legjobb négy közé végül a Budai Bádog-Sport36, a Lara-Autókozmetika FC Buntstif, a Futer Tüzifa valamint a Petrovics Apartmanház jutott. Érdekesség, hogy ezek közül három csapat tavaly is ott volt az elődöntőben. Az elődöntő párosítások kialakulásával kezdődhetett a versenyfutás a döntőért. Először a hölgyek mérték össze tudásukat.

A Devil Team nem bírt a VadBarna Szolárium csapatával, míg az osztrák FC Monarchia könnyen lépett át a Pelc-Nyárád gárdáján. A bronzmérkőzésen a hiába vezetett a Devil Team, a nyárádi alakulat a csoportkör után is legyőzte az ördögöket és megvédte tavalyi harmadik helyét. A fináléban győzött a nagyobb rutin és a Szilveszter kupán első ízben rést vevő Monarchia győzedelmeskedett.

Érdekesség, hogy a VadBarna Szolárium tavaly is a dobogó második fokán végzett. Az öregfiúk kategóriájában a nézők két csapatot, a Falcót valamint a Malom Sörözőt várták a döntőbe. Látva az első napon nyújtott formájukat nem is volt lehetetlen küldetés. Hiába támadott azonban szinte végig Halmosi Péter csapata, a Trió Egerszeg egy góllal jobbnak bizonyult.

A Falco is csak megnehezíteni tudta a címvédő dolgát, így ők is csak a bronzért játszhattak. A 3. helyért vívott derbit a sokkal jobban összpontosító Malom Söröző nyerte, míg a Trió Egerszeg visszavágott a tavalyi vereségért, így trónfosztásra került sor az öregfiúk mezőnyében. A szurkolók vastapsa kíséretében hagyhatták el a pályát. Ritkaság, hogy egy zalai csapat Szombathelyen érdemli ki ezt az elismerést.

Végül a nyílt amatőrök mezőnyével zárult a nap. A Petrovics Apartmanház együttesének ezúttal sem sikerült mérkőzést nyerni a legjobb négy között, így a tavaly megszerzett negyedik helyet sikerült megismételniük. A bronzérmet a Budai Bádog-Sport36 érdemelte ki Kovács Dominik gólerős játékának köszönhetően. A döntőt talán a két legjobb formában lévő együttes vívta.

Korán hátránybe került egy potyagólnak köszönhetően a Futer Tüzifa, azonban Kiss Ádám valamint Kiss Bence találataival fordítani tudott a Lara-Autokozmetika. Ezt követően vészkapusra váltottak Halmos Mátéék és ez meghozta a várt sikert. Kozmor duplájával gyorsan egyenlítettek, így következhettek a büntetők. Az idegek csatáját végül a Lara-Autokozmetika FC Bunstif nyerte – nem érdemtelenül.

34. SZILVESZTER KUPA

EREDMÉNYEK

NŐI

Elődöntő
Devil Team – VadBarna Szolárium 1-3
Pelc-Nyárád – FC Monarchia 2-8

A 3. helyért
Pelc-Nyárád – Devil Team 5-2

Döntő
FC Monarchia – VadBarna Szolárium 11-1

ÖREGFIÚK

Elődöntő
Trio Egerszeg – Malom Söröző 1-0
Don Pepito – Falco 6-3

A 3. helyért
Malom Söröző – Falco 3-1

Döntő
Don Pepito – Trió Egerszeg 2-3

NYÍLT AMATŐR

Második csoportkör
TA-csoport
Tutto Bene Scarpe – Black Jack FC – Budai Bádog-Sport36 1-4
Tutto Bene Scarpe – Black Jack FC – Csikó Csárda 4-5
Budai Bádog-Sport36 – Csikó Csárda 4-0

1. Budai Bádog-Sport36 6 pont
2. Csikó Csárda 3 pont
3. Tutto Bene Scarpe – Black Jack FC 0 pont

TB-csoport
Futer Tüzifa – S1 Ingatlan 10-1
Futer Tüzifa – Csikar Csárda és Panzió Kőszeg 4-2
S1 Ingatlan – Csikar Csárda és Panzió Kőszeg 3-1

1. Futer Tüzifa 6 pont
2. S1 Ingatlan 3 pont
3. Csikar Csárda és Panzió Kőszeg 0 pont

TC-csoport
Unicum Kft. Padrino – Intersport Szombathely-Pepe Team 2-3
Unicum Kft. Padrino – Lara-Autókozmetika FC Buntstif 0-5
Intersport Szombathely-Pepe Team – Lara-Autókozmetika FC Buntstif 1-2

1. Lara-Autókozmetika FC Buntstif 6 pont
2. Intersport Szombathely-Pepe Team 3 pont
3. Unicum Kft. Padrino 0 pont

TD-csoport
Petrovics Apartmanház – Colonia FC 3-2
Petrovics Apartmanház – Sport+Modi/BG 3-2
Colonia FC – Sport+Modi/BG 3-1

1. Petrovics Apartmanház 6 pont
2. Colonia FC 3 pont
3. Sport+Modi/BG 0 pont

Elődöntő
Budai Bádog-Sport36 – Lara-Autókozmetika FC Buntstif 2-4
Futer Tüzifa – Petrovics Apartmanház 3-2

A 3. helyért
Budai Bádog-Sport36 – Petrovics Apartmanház 3-2

Döntő
Lara-Autókozmetika FC Buntstif – Futer Tüzifa 3-3 (büntetők után 6-5)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!