Több nagy csapatot megcsípett az újonc Oroszlány a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság első körében, így az Egis Körmend nem mehetett biztosra. A 13. forduló előtt a házigazda OSE Lions a 8. helyen, míg a vasi alakulat a 2. pozícióból várhatták a piros-fekete ütközetet, amely nem mindennapi izgalmakat tartogatott.

Nem kezdte jól a találkozót az esélyesebb vendég alakulat. Támadásban és védekezésben is adósak maradtak a jó játékkal. A harmadik perc végén jött is Matthias Zollner időkérése, de hiába. Az Oroszlány remekül célzott és saját palánkja alatt is megnehezítette a Körmend dolgát. Tíz percnyi játék után megnyugtató előnyre tett szert az OSE.

Úgy tűnt sikerül fogást találnia ellenfelén a vasi gárdának. Turner és Edwards szép lassan bemelegedett a játékba, gyártották a pontokat. Hogy elejét vegye a szorosabb eredménynek az OSE, időkéréssel és cserével zökkentette ki a Körmendet a ritmusból. Rizvic kosaraival pedig visszaállt a tíz pont feletti különbség.

Hiába próbált újítani a harmadik negyedben a vendég csapat, mindenre volt ellenszere Sebastjan Krasovec vezetőedzőnek. Úgy tűnt, hogy az új év első mérkőzését kapásból elveszíti a Körmend. Aztán az utolsó felvonásban őrült rohanásba kezdtek Ferenczék. Ha nehezen is, de olvadni kezdett a különbség és az OSE védekezése sem volt már olyan acélos, mint korábban.

Ennek pedig meg is lett az eredménye. Bár Washington pontjaival próbált tempót diktálni az OSE Lions, de a véghajrában a vendégek kosarasai villogtak. Először Turner talált be, majd Edwards büntetőjével a fordítás is sikerült. Egy hősiesen küzdő Oroszlányt sikerült legyőznie az Egis Körmendnek, amely továbbra is tartja második helyét.

OSE Lions – Egis Körmend 71-72 (23-9, 18-19, 18-17, 12-27)

Egis Körmend: Turner 30/6, Takács K. -, Edwards 13/6, Varnado 6, Taylor 9.
Cserék: Ferencz 8/6, Kastrati 5, Durázi 1.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!