Sok pihenő nem jutott a Haladás VSE/Sportiskola női röplabda együttesnek. A másodoszály nyugati B-csoportjában érdekelt szombathelyi alakulat Tatabányán kezdte a 2020-as évet, ráadásul egy nehéz ellenféllel szemben. A házigazda TRSE második helyről várhatta a folytatást, míg a zöld-fehér alakulat a hatodik pozícióban állt a tabellán.

Bár a szombathelyiek keretében ott volt a felnőtt csapatban is számításba vett Zoltán Anna és Németh Tekla is, mégis az esélyesebb hazaiak kezdték jól a találkozót. Gyorsan meg is lépett a Tatabánya, hiába kért időt Dr. Mucsi Péter. A hibákat gyorsan megtorolta a TRSE és az első szettet alig 17 perc alatt meg is nyerte.

A folytatásban aztán feljavult a Haladás és nagyon szorongatta a hazai együttest. Fej-fej mellett haladtak a csapatok és még a szett megnyerésére is reális esély mutatkozott. Ekkor viszont ismét ritmust váltott a hazai alakulat és ellentmondást nem tűrően növelte játszma győzelmeinek számát.

Az utolsó felvonásban szinte lekopírozták a csapatok az előző szettet. Hiába játszott jól a Haladás ebben a játszmában is, a döntő pillanatokban megremegtek a kezek, így nem sikerült szépíteni. Egy órányi játékot követően 3-0 arányban győzedelmeskedett a Tatabánya és megerősítette helyét a B-csoport második helyén, a Haladás maradt a hatodik pozícióban.

Tatabánya RSE – Haladás VSE/Sportiskola 3-0 (17, 19, 21)

Haladás: Katona, Fatér J., Perintfalvi, Héjj, Kiss D., Sajben, Németh B., Sebestyén, Németh T., Varga, Horváth B.
Liberók: Zoltán A., Fatér V.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!