Hosszú út és nagy feladat várt az Egis Körmend együttesére, amely Hollandiában lépett pályára szerda este. A FIBA Europe Cup második csoportkörének harmadik fordulójában a Zwolle ellen kellett volna megszereznie ebben a szakaszban az első győzelmét. A korábbi Ventspils és Kijev elleni rangadókon sokáig egyenrangú ellenfél volt a bajnoki ezüstérmes csapat, így reménykedtek a vasi szurkolók.

Jól is kezdte a derbit Matthias Zollner csapata. A kemény védekezés mellett hatékony támadójátékot mutatott be a Körmend, a hazai nézők legnagyobb bánatára. Turner nagyon jól mozgatta társait, míg Varnado tarthatatlan volt a holland kosarasok számára. A folytatásban tovább nőtt a vendégek előnye, de a második negyed közepére elfogyott a lendület.

Igaz, a mérkőzés ezen szakaszában a játékvezetők is rendre a Körmend kárára tévedtek. Gyorsan apadt a vasi előny, de a szünet előtt még egyszer megrázták magukat a piros-feketék, így nyugodtabban mehettek az öltözőbe. A fordulás után nagyobb lendülettel játszott Matthias Zollner alakulata, gyorsan jött is az időkérés, miután 10 pont fölé nőtt a vendég előny.

Ezután ismét a holland játékosok percei következtek és szép lassan felzárkóztak a találkozó hajrájára. A vége előtt egy perccel már a Zwolle vezetett, de egy jó körmendi védekezés,majd Turner hibátlan büntetőnek köszönhetően jöhetett a hosszabbítás. Varnado vezetésével ismét a vasi alakulat jutott lépéselőnyhöz és ekkor már hiába próbálkozott a hazai gárda.

Már a játékvezetők tévedései sem zökkentették ki az Egis Körmend játékosait. Ferencz tempóját követően már öttel ment a vendég együttes, a végére még jött egy holland tripla, azonban a büntetők értékesítésével nem volt gondja a piros-feketéknek, így – egy rendkívül nehéz mérkőzésen, hosszabbítást követően – sikerült megszerezniük a győzelmet.

Landstede Hammers Zwolle – Egis Körmend 90-94 (14-25, 21-17, 27-23, 16-13, 12-16) – hosszabbítás után

Körmend: Turner 17/9, Takács K. -, Edwards 9, Varnado 28, Taylor 17
Csere: Ferencz 13/6, Kastrati 6, Németh Á. 4, Durázi –
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!