A versenytáv felének teljesítése után a kamionosok között második, az autós-kamionos összetett értékelésben pedig negyedik helyen áll a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió a klasszikus Dakar-rali útvonalán zajló Africa Eco Race elnevezésű tereprali-viadalon. A Qualisport Racing tájékoztatása szerint a január 7-én rajtolt esemény ötödik, utolsó marokkói gyorsasági szakaszán a Scaniával versenyző magyarok 4 óra 20 másodperces időt értek el a 473 kilométeres etapon, a vasárnapi pihenőnapon pedig már a mauritániai folytatásra koncentrálnak.
“Olyan volt, mintha autópályán mentünk volna, végig nagy sebességgel, szinte mindenhol padlógázzal jöttünk, és nagyon csúszott, a kanyarokban száznegyvennél borzalmasan nehéz volt kordában tartani a kamiont” – nyilatkozta Kovács Miklós. Hozzátette: veszélyesnek érezte a szakaszt, de most már a mauritániai dűnékre és homoktengerre készülnek.
“Komoly csatára számítunk ott is, és arra, hogy a tapasztalat sokat jelent majd” – mondta a pilóta, aki tizedszer vesz részt az Africa Eco Race-en.
Kovácsék előtt a kamionos – és az abszolút – értékelést öt szakasz után az a belga egység vezeti, amelyet a harmadik szakaszon épp a magyarok húztak ki a homokból. Az autós-kamionos összetettben még két francia autós páros van Kovácsék előtt.
Ami a másik két magyar egységet illeti, a Fazekas Károly, Horn Albert és Csákány Péter alkotta kamionos trió öt szakasz után saját kategóriájában negyedik, az abszolút értékelésben pedig hatodik, míg a Varga Imre, Toma József autós párosnak a harmadik szakaszt félbe kellett hagynia, a negyedik etapot pedig nem is teljesítette, így most az összevont rangsorban 43.
Az idei Africa Eco Race hétfőn folytatódik, Mauritániában hat gyorsasági szakaszt teljesít a mezőny, a cél pedig Dakarban, a Rózsaszín-tónál lesz jövő vasárnap.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!