A téli szünet után folytatódott az élvonalbeli futsal bajnokság. Az NB I. 15. fordulójának zárómérkőzésén a Nyírgyulaj fogadta a Haladás VSE csapatát. Igazi rangadó volt a javából, hiszen a nyírségi alakulat a harmadik, míg a szombathelyiek a második helyet foglalják el a tabellán. Az alapszakasz végéhez közeledve pedig minden pontért nagy csatát vívnak a játékosok.

A vendégek keretéből még hiányzott a friss igazolás Dávid Richárd, ennek ellenére a vasi alakulat akarata érvényesült a kezdő sípszót követően. A jó kezdést kiváló folytatás követte, hiszen a harmadik percben a Haladás ügyeletes gólfelelőse Dróth Zoltán villant egyet és a hazaiak kapusa, Pallai Gábor máris nyúlhatott maga mögé a hálóba.

Nem vett vissza a tempóból a zöld-fehér együttes. A biztos labdajáratásból építkező vendégek több támadást vezettek, majd a 9. percben megszerezték a második gólt is. Ezúttal is Dróth Zoltán klasszisát kellett dicsérni, ráadásul a támadó ezzel növelte előnyét is a góllövőlistát. Jelenleg 23 találattal áll az első helyen Rábl és Siska (16-16) előtt.

A szünetig aztán nyílt sisakos küzdelmet láthatott a közönség. Igyekezett mindkét csapat betalálni, de ekkor már jól zártak a védelmek és a kapusok eszén sem lehetett túljárni. A térfél cserét követően harciasabbá vált a Nyírgyulaj, de gólt ekkor sem tudtak lőni. Nem úgy Vas Ádám, aki egy védelmi megingást használt ki könyörtelenül.

Bár a hajrára szerkezetet is váltott a Nyírgyulaj, kiváló formában védekezett a Haladás és még a szépítő találatot sem sikerült megszereznie a házigazdának. Ezzel a sikerrel növelte előnyét a Haladás a nyírségi alakulattal szemben és készülhet a szerda esti Magyar Kupa-mérkőzésre. Akkor a Dunaferr elleni párosmérkőzés első felvonására kerül sor.

Nyírgyulaj KSE – Haladás VSE 0-3 (0-2)

Haladás: Alasztics – Horváth P., Simic, Dróth, Vidák.
Csere: Sásdi – Hajmási, Sipos, Martinez, Vas, Gerencsér, Péter.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Dróth (2), Vas

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!