Megvédte 2019-ben bajnoki címét a Szombathely Crushers, amely meghatározó szerepet tölt be a honi amerikai foci életében. A divízió I-ben vitézkedő klub azonban kisebb-nagyobb akadályokkal küzdött, hiszen az utánpótlás-bázis növelés mellett meg kellett küzdeniük a pályagondokkal is. Így történhetett meg, hogy Csepregen játszották hazai mérkőzéseiket.

Most úgy tűnik szerencsés csillagzat alá kerültek a “zúzók” és minden feltétel adott lehet a sikeres folytatáshoz is. A szombathelyi Városházán jelentette be az együttes új névadó szponzorának kilétét, amely a csapat nevében is változást hozott. A tavaszi pontvadászatot már NBA Crushers néven kezdhetik meg a játékosok.

A sajtótájékoztatót Dr. Horváth Attila sportért felelős alpolgármester nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy a város teljes vállszélességgel kiáll azokért a csapatokért, amely Szombathely hírét messze viszik. Üdvözölte továbbá a befektető csoportot is, amely új lökést és egyben megoldást is nyújthat a zöld-fehérben játszó amerikai focicsapatnak.

Ezt követően Hajgató Szilveszter, az NBA Független Biztosítási Alkusz és Pénzügyi Szolgáltató Kft. ügyvezetője vette át a szót. A befektető elárulta, hogy a marketingértéke nagyon erős ennek a sportágnak, amely hazánkban dinamikusan fejlődik. Ugyanakkor az alkusz cég társadalmi felelősségvállalásként kötelességének érzi a helyi értékek támogatását is.

A szponzorációs megállapodás egyenlőre a következő szezonra szól, azonban ha a felek kölcsönösen elégedettek lesznek, akkor ez az opció meghosszabbítható. Májer László, a klub elnökeként köszönetet mondott a névadó támogatónak valamint a város vezetésének is. Kiemelte, hogy ennek köszönhetően a csapat megcélozhatja a legmagasabb osztályt is.

Ennek egyik feltétele az utánpótlásbázis, amely folyamatosan fejlesztés alatt van. A stabil anyagi forrásnak köszönhetően könnyebb dolga lesz a szakmai stábnak. A pályagond is orvoslás alatt van, erről azonban még nem adhattak a felek teljes körű felvilágosítást. A felkészülést már megkezdte az NBA Crushers és hamarosan élőben is meg lehet tekinteni a csapatot.

Érdekesség, hogy a sajtótájékoztatóval egy időben derült ki, hogy tovább erősödik a vasi klub kerete. Irányítónak érkezett Stuart Rees, aki azonban több poszton is bevethető. Az angol fiatalember így tovább bővíti a szakmai stáb rotációs valamint taktikai lehetőségét is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!