A női másodosztály nyugat B-csoportjában szereplő Haladás VSE/Sportiskola játékosaira nehéz mérkőzés várt a legutóbbi játéknapon. A vendég az a Röpisuli Sportegyesület volt, amely a második helyre pályázik. Az Ajka épp ezért csak a győzelmet tartotta elfogadható eredménynek, míg a vasi klub szerette volna növelni előnyét üldözőivel szemben.

Sok pontatlanság jellemezte a találkozót, legtöbbször egymás hibáiból éltek a csapatok. A vendégeknél több rutinos játékos is pályára lépett, ez pedig döntőnek bizonyult a kritikus pillanatokban. Horváth Mónika és Dabronaki Emese is viselte egykor a szombathelyi csapat mezét, ezúttal riválisként próbált borsot törni a hazai játékosok orra alá.

Ez részben sikerült is, hiszen alig negyedórát követően megszerezte a vezetést a Röpisuli. S bár sikerült kiegyenlíteni a szettek arányát Szendrői Rebekáéknak, továbbra sem sikerült akaratukat ellenfelükre erőszakolni. Az ajkai játékosok pedig minden lehetőséget megragadtak, hogy megszerezzék a győzelemért járó bajnoki pontokat.

Végül az esélyeknek megfelelően, több rutinos játékosának hatékony munkájával nyert az Ajka és pontok tekintetében beérte a Kaposvári Egyetem valamint a TRSE csapatát. A Haladás VSE/Sportiskola viszont marad a 7. helyen megelőzve a MÁV Előrét valamint a Veszprém csapatait. Dr. Mucsi Péter tanítványai legközelebb a TFSE otthonába vizitálnak.

Haladás VSE/Sportiskola – Röpisuli SE 1-3 (16, -19, 22, 18)

Haladás: Fatér J., Perintfalvi, Héjj, Kiss D., Sajben, Varga, Németh Boglárka, Németh Blanka, Sebestyén, Németh T., Szendrődi, Horváth B.
Liberok: Dóka, Fatér V.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!