Nehéz mérkőzés várt a szombathelyi futsal együttese. A Haladás VSE hétfőn még bajnoki rangadót játszott a Nyírgyulaj ellen, két nappal később pedig már a Magyar Kupában kellett bizonyítaniuk Juanra tanítványainak. Az ellenfél az a Dunaferr volt, amelyet a bajnoki során már legyőzték a zöld-fehérek.

Nagy elánnal estek egymásnak a csapatok a találkozó elején. A vendégek szinte azonnal kihasználták a vasi védők figyelmetlenségét. Klacsák találatát követően már a Haladás dominált. Igyekezték kijavítani a hibát a szombathelyi futsalosok, ennek pedig még is lett az eredménye néhány akcióval később.

A 7. percben egy öngóllal egalizált a Hali, majd ettől még jobban megtáltosodott a házigazda. Nem kellett sokat várniuk a szurkolóknak az újabb gólra. Kettő perccel később Dróth villant és máris fordított a vasi alakulat. Ezt követően nyílt sisakos küzdelem kezdődött, mindkét kapu veszélyben forgott, de az igazán nagy helyzeteket a hazaiak hagyták ki.

Az első félidő hajrájában Simic növelte a szombathelyi előnyt, ezzel megnyugtatva a hazai szimpatizánsokat. A fordulást követően Vidák is felavatta a vendégek kapusát, ekkor úgy tűnt, hogy akár nagyobb arányú győzelmet arat a Haladás. A Dunaferr viszont szerkezetet váltott, így a házigazda inkább a védekezésben vitézkedett. A 36. percben Klacsák még kozmetikázott az eredményen, de a vasi klub előnyét nem fenyegette semmi, így a visszavágó előtt lépéselőnybe került a Haladás VSE.

Haladás VSE – Dunaferr DUE DUTRADE FC 4-2 (3-1)

Haladás: Alasztics – Horváth P., Simic, Dróth, Vidák.
Csere: Gyimesi, Sásdi – Hajmási, Sipos, Szakasics, Gerencsér, Péter, Vas, Martinez.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Dróth, Simic, Vidák, Klacsák (öngól) illetve Klacsák 2.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!